VALTREX 500 mg 42 tablet Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Valtrex nedir, Valtrex ne için kullanılır, Valtrex ne ilacı, Valtrex neye yarar, Valtrex ne işe yarar, Valtrex neye iyi gelir, Valtrex kullananlar, Valtrex kullanımı, Valtrex uygulama, Valtrex etkileri, Valtrex faydaları bilgilerini içerir.

2.VALTREX nedir ve ne için kullanılır?

VALTREX, 500 mg valasiklovir içeren tabletler halindedir. Virüslere karşı kullanılan ilaç grubunun bir üyesidir.

VALTREX, 10 tablet veya 42 tablet içeren ambalajlarda bulunmaktadır.

VALTREX, zona enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. VALTREX, zonaya bağlı ağrının süresini ve hastalarda görülme oranını azaltarak, ağrının giderilmesini hızlandırır.

VALTREX deri ve ağız içi veya cinsel organlar gibi dışarıya açılan vücut kanallarını döşeyen dokuda (mukoz membranların) Herpes simplex enfeksiyonlarının tedavisinde (cinsel organlarda yerleşen (genital) herpes dahil) kullanılır.

VALTREX, uçuk tedavisinde kullanılır.

VALTREX, deri ve müköz membranların tekrarlayan Herpes simplex enfeksiyonlarının önlenmesinde (cinsel organlarda yerleşen (genital) herpes dahil) kullanılır.

VALTREX baskılanma tedavisi olarak alındığında ve daha güvenli seks yaşamı ile bir arada olduğunda genital herpes bulaşmasını azaltır.

VALTREX, organ nakli sonrası görülen Cytomegalovirus (CMV) enfeksiyonundan ve hastalığından korunmada kullanılır. VALTREX ile yapılan CMV profilaksisi akut doku reddini (böbrek nakil hastalarında), fırsatçı enfeksiyonları ve diğer herpes virus enfeksiyonlarını (HSV (herpes simplex virüs); VZV (varicella zoster virüs)) azaltır.