UROMAX 0.4 mg MR değiştirilmiş salımlı 30 sert jelatin kapsül Nedir

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Uromax nedir, Uromax ne için kullanılır, Uromax ne ilacı, Uromax neye yarar, Uromax ne işe yarar, Uromax neye iyi gelir, Uromax kullananlar, Uromax kullanımı, Uromax uygulama, Uromax etkileri, Uromax faydaları bilgilerini içerir.

2.UROMAX nedir ve ne için kullanılır?

• ÜROMAX 0.4 mg MR Değiştirilmiş Salimli Sert Jelatin Kapsül, sert kapsüller şeklindedir.

ÜROMAX , 30 kapsüllük PVC/PVDC Alüminyum folyo blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

• ÜROMAXTn etkin maddesi olan tamsulosin hidroklorür, “alfaı-adrenoseptör antagonistleri” olarak adlandırılan bir ilaç grubunun üyesidir. “Alfaı -adrenoseptörler” vücudun çeşitli bölümlerinde hücre yüzeyinde bulunan algılayıcı yapıların (reseptör) bir türüdür. Bu yapılar, hücreye gelen mesajları algılayarak, hücrenin o mesaj doğrultusunda faaliyette bulunmasını sağlarlar.

Tamsulosin hidroklorür alfaı-adrenoseptörleri seçici olarak bloke eder. Bu yapıların faaliyetlerinin bloke edilmesi, prostat ve idrar yollarındaki düz kasları gevşetir. ÜROMAX böylelikle idrarın, idrar yollarından daha rahat geçmesini sağlar, idrara çıkmayı rahatlatır ve idrar sıkışması hissini hafifletir.

• ÜROMAX erkeklerde prostat bezinin büyümesi sonucunda ortaya çıkan aşağı idrar yollarına ait şikayetlerin tedavisi için kullanılmaktadır. Prostat bezinin iyi huylu büyümesi (selim prostat hiperplazisi), aşağı idrar yolunu sıkıştırarak, idrar yapma zorluğu (idrar akış kuvvetinin azalması), kesik kesik idrar yapma, idrarın damla damla gelmesi, gerek gece, gerekse gündüzleri sık idrara çıkma ve idrar sıkışması gibi şikayetlere yol açar. ÜROMAX yukarıda sözü edilen etkisi sonucunda, bu belirtilerin rahatlamasını sağlar.

** 'r~