TULAIR 1 mg/5 ml 150 ml şurup Uyarılar

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tulair uyarılar, Tulair zararları, Tulair önlemler, Tulair riskler, Tulair yan etkisi, Tulair alerji, Tulair alkol, Tulair hamileler, Tulair emzirme, Tulair araç kullanımı, Tulair fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Koroner kalp hastalığı ve hipertrofik obstrüktif kardiyomiyopatisi olmak üzere ağır kalp hastalıklarında TULAİR dikkatli kullanılmalıdır.

Hipertiroidizmi olan hastalarda, kalp glikozidleri alan hastalarda ve sempatomimetik ilaçlara karşı aşırı hassasiyeti olan hastalarda TULAİR dikkatli kullanılmalıdır.

Ağır ya da tedavi edilmeyen hipertansiyon, anevrizma, kontrol edilemeyen diabetes mellitus, adrenalin veya noradrenalin üreten böbrek üstü bezi tümörü (feokromositom) olan kişilerde de TULAİR dikkatli kullanılmalıdır.

Doktor talimatlarına göre hastalığın gelişimi ve tedavi başarısının değerlendirilmesi için hastanın kendi kendini kontrol etmesi önemlidir. Bu kontrol pikflovmetre ile yapılır.
p2-sempatomimetiklere karşı artan ihtiyaç, hastalığın kötüye gittiğinin işaretidir.
Halojenlenmiş bir anestezik (örn. Halothan, metoksifluran veya enfluran) kullanılarak anestezi yapılması planlandığında, narkoza başlamadan en az 6 saat önce TULAİR kullanımı kesilmiş olmalıdır.

Metil-4-hidroksibenzoat ve propil-4-hidroksibenzoat, ileri dönemde de aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilmektedir.

TULAİR şurup, ponceau 4R ihtiva eder ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilmektedir.

TULAİR şurup her dozunda 1 mmol (23 mg)’den az sodyum ihtiva eder, esasında sodyum içermediği kabul edilebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TULAİR gereği gibi kullanıldığında dahi reaksiyon kapasitesinde, motorlu araç veya makine kullanmayı olumsuz etkileyecek ölçüde değişiklik yaratabilmektedir. Motorlu taşıt ve dikkat isteyen araç kullananlar almamalıdır. Bu durum özellikle de tedavinin başlangıcında ve alkol veya sakinleştirici ilaçlar, uyku ilaçları da alındığında geçerlidir.