TULAIR 1 mg/5 ml 150 ml şurup Dozu

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tulair dozu, Tulair dozaj, Tulair doz aşımı, Tulair uygulama, Tulair kullanım şekli, Tulair kullanımı, Tulair kullanım süresi, Tulair açmı tokmu, Tulair nedir, Tulair ne için kullanılır, Tulair nasıl kullanılır, Tulair faydaları, Tulair etkileri, Tulair günde kaç kez, Tulair sabah mı akşam mı, Tulair fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor başka bir şekilde tavsiye etmediği takdirde:

6-10 yaş

22-33 kg

2,5-5 mL

1-2 mg

10-14 yaş

33-49 kg

5-7,5 mL

2-3 mg

14 yaş üzeri ve

10 mL

4 mg

yetişkinler

14 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde:

Hastalığın ağır olduğu durumlarda, yan etkilerin de artacağı göz önünde bulundurularak günlük doz nadiren 30 ml’ye çıkartılabilir (2 x 3 pipet = 6 mg Tulobuterol hidroklorür).

Teofilin, kortikosteroidler ve kromolin TULAİR ile kombine edilebilir. TULAİR’in bu etken maddelerden birisiyle kombine edilmesi durumunda, tek tek bileşenlerin dozu düşürülerek, yan etkiler azaltılabilir.

TULAİR, uzun süreli tedavide kullanılmalıdır, düzenli olarak kullanıldığında etki eder.

Uygulama şekli:

Ağızdan uygulanır.

TULAİR 1mg/5ml Şurup’un kutusunda hacmi 5 ml olan bir pipet (bkz. şekil) bulunmaktadır; 5 ml şurup 1 mg Tulobuterol hidroklorür içermektedir.

Doz ayarlaması pipet üzerindeki dozaj çizgilerine göre ayarlanıp, tavsiye edilen miktar alınır.
Kaşık yardımıyla içilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Tulobuterol karaciğerde metabolize olur. Tulobuterol ve metabolitleri idrar yoluyla atılır. Bu nedenle böbrek yetmezliği veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda tedaviye yavaş yavaş ve ortaya çıkması muhtemel yan etkiler dikkate alınarak başlanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

1 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.

14 yaşına kadar olan çocuklar:

Doz, çocuğun vücut ağırlığına göre ayarlanmalıdır. 40-80 |ig/kg vücut ağırlığı için 2’ye bölünerek, iki ayrı doz halinde verilmelidir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozda alım sonucunda titreme, huzursuzluk, düşük kan basıncı (hipotansiyon) ve kalbin hızlı atması (taşikardi) belirtileri ortaya çıkabilir.

Tulobuterolün aşırı dozda alımı halinde intravenöz yolla P-reseptör blokörleri antidot olarak verilebilir. Ancak bu müdahalede, astım hastalarında P-reseptör blokörleri yüzünden bronkospazm ortaya çıkma riski göz önünde bulundurulmalıdır.