TRITON 18/12 mcg inhilasyon için toz içeren blister 60 doz Gebelik

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Triton gebelik kategorisi C'dir. Triton hamilelik kategorisi, Triton gebelik kategorisi, Triton emzirme, Triton anne sütüne geçer mi, Triton laktasyon, Triton hamilelerde kullanımı, Triton ve bebek, Triton kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların etkin doğum kontrol (kontrasepsiyon) yöntemleri uygulaması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar tiotropiumun üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Diğer beta 2 adrenerjik uyarıcılar gibi formoterol, uterus düz kası üzerine gevşetici etkisi nedeniyle doğuma engel olabilir.

Bu nedenle TRİTON, gebe kadınlarda beklenen yararlan, henüz doğmamış fetüs ya da bebek üzerindeki herhangi bir olası riske karşı ağır basmadığı sürece kullanılmamalıdır.

TRİTON, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

TRİTON içeriğindeki tiotropium ve formoteroTün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar tiotropium ve formoteroTün sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da TRİTON tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve TRİTON tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite