TRANXILENE 5 mg 30 kapsül {Sanofi} Etkileşimi

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tranxilene etkileşimi, Tranxilene etken madde, Tranxilene yardımcı maddeler, Tranxilene alkol, Tranxilene etkileşim, Tranxilene kullananlar, Tranxilene dozu, Tranxilene kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Aşağıdaki kombinasyonlar önerilmez:

- Alkol: alkol içeren içeceklerin ve ilaçların alımından kaçınmalıdır. Benzodiazepinlerinsedatif etkisindeki artış alkolden dolayı olur. Dikkat ve uyanıklıktaki azalma taşıt sürücülerive makine operatörleri için tehlikeli olabilir.

Aşağıdaki etkileşmeler dikkate alınmalıdır:

- Kesilme sendromu gelişme riski, anksiyolitik veya hipnotik olarak reçete edilenbenzodiazepinlerin kombinasyonu ile artar.

- Diğer merkezi sinir sistemi depresanları: buprenorfin dahil morfin türevleri (analjezik,antitussif), nöroleptikler, barbitüratlar, benzodiazepin dışındaki anksiyolitikler, karbamatlar,hipnotikler, sedatif antidepresanlar, H1 sedatif antihistaminikler, baklofen, santral etkiliantihipertansifler, talidomid. Merkezi depresyonda artışın özellikle taşıt sürücüleri ve makineoperatörleri için ciddi sonuçları olabilir.

- Sisaprid: Benzodiazepinlerin sedatif etkisindeki geçici artış, sisaprid ile kombine kullanımsonucu oluşan hızlı absorbsiyona bağlıdır. Dikkat ve uyanıklıktaki azalma taşıt sürücüleri vemakine operatörleri için tehlikeli sonuçlar yaratabilir.

- Klozapin: Benzodiazepinlerle klozapinin kombine kullanımı, solunum ve/veya kalpdurmasıyla seyreden kollaps riskini artırır.

- Nöromüsküler kavşak blokörleri ile (kürar benzeri ilaçlar, kas gevşeticiler) aditif sinerjigörülür.