TRANXILENE 5 mg 30 kapsül {Sanofi} Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tranxilene gebelik kategorisi D'dir. Tranxilene hamilelik kategorisi, Tranxilene gebelik kategorisi, Tranxilene emzirme, Tranxilene anne sütüne geçer mi, Tranxilene laktasyon, Tranxilene hamilelerde kullanımı, Tranxilene ve bebek, Tranxilene kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar gebe kalmayı düşündüklerinde ya da gebelik şüphesi olduğunda ilacın kesilmesi ile ilişkili olarak hekime danışmaları konusundauyarılmalıdır.

Gebelik dönemi

Epidemiyolojik çalışmalar bazı benzodiazepinler için teratojenik etkiyi düşündürmüş ama doğrulanmamıştır. Hamileliğin ilk üç ayında bu grup ilaçların reçete edilmesinden sakınılmasıuygundur.

Hamileliğin son üç ayında, yeni doğanda solunum distresi, neonatal hipotoni ve hipotermi görülebileceği için yüksek dozlar reçete edilmemelidir. Eğer verilmişse, bebek birkaç günlükveya birkaç haftalık iken kesilme sendromu görülebilir.

Klorazepat dipotasyumun gebelik ve/veya fetus /yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

TRANXILENE gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Benzodiazepin tedavisi boyunca emzirme önerilmez.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme çalışmaları: Sıçanlarda ve tavşanlarda, standart fertilite, üreme ve teratoloji çalışmaları yürütülmüştür. Sıçanlarda 150 mg/kg’a ve tavşanlarda 15 mg/kg’a kadar oral dozlar, fetüsteanomaliye neden olmamıştır. Klorazepat dipotasyum erişkin hayvanların fertilite indeksini veüreme kapasitesini değiştirmemiştir.