TOMUDEX 2 mg 1 flakon {Orna} Uyarılar

Orna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tomudex uyarılar, Tomudex zararları, Tomudex önlemler, Tomudex riskler, Tomudex yan etkisi, Tomudex alerji, Tomudex alkol, Tomudex hamileler, Tomudex emzirme, Tomudex araç kullanımı, Tomudex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

’TOMUDEX’in yalnızca kanser kemoterapisinde ve kemoterapiye bağlı toksisitelerin tedavisi konusunda deneyim sahibi bir doktor tarafından veya böyle bir doktorun gözetiminde uygulanması önerilir. Ortaya çıkabilecek, olası toksik etki veya advers reaksiyonların (özellikle diyare) erkenden fark ve tedavi edilebilmesi için, ’TOMUDEX’ tedavisi gören hastalar gereken şekilde gözetim altında bulundurulmalıdır (Dozaj ve uygulamaya bkz.).

Bu tip diğer sitotoksik ilaçlarda olduğu gibi kemik iliği fonksiyonu baskı altında olan, genel durumu iyi olmayan veya önceden radyoterapi gördüğü bilinen hastalarda dikkatli olmak gerekir.

İlerlemiş hastalığı için daha önceden 5-FU’ya dayalı tedaviler uygulanması sonucu hastalığı ilerleyenler, aynı zamanda TOMUDEX’e de direnç gösterebilirler.

Yaşlı hastalar,’TOMUDEX’in toksik etkilerine daha duyarlıdır. Advers reaksiyonların ve özellikle de gastrointestinal toksisite belirtilerinin (diyare veya mukozit) yeterince izlenebilmesini garanti almak için her türlü çaba harcanmalıdır.

’TOMUDEX’in bir bölümü vücuttan dışkı yoluyla uzaklaştırıldığından (Bkz. Farmakokinetik özellikler) hafif-orta derecede karaciğer bozukluğu olan hastalar, dikkatle tedavi edilmelidir.
Ciddi karaciğer bozukluğu olan hastalarda ’TOMUDEX’ tedavisi önerilmez.

’TOMUDEX’, sitotoksik bir ilaçtır ve bu gibi ilaçlar için belirlenen şekilde kullanılmalıdır (Bkz. 6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler).

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

'TOMUDEX' infüzyonunudan sonra kırıklık veya asteni görülebildiğinden araç veya makine kullanma yeteneği, bu semptomlar devam ettiği sürece olumsuz yönde etkilenecektir.