TOMUDEX 2 mg 1 flakon {Orna} Etkileşimi

Orna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tomudex etkileşimi, Tomudex etken madde, Tomudex yardımcı maddeler, Tomudex alkol, Tomudex etkileşim, Tomudex kullananlar, Tomudex dozu, Tomudex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Folinik asit, folik asit veya bunları içeren vitamin preparatları, etkisini bozabilmeleri nedeniyle, ’TOMUDEX’ tedavisi öncesinde veya sırasında verilmemelidir.

Raltitreksed ile okzaliplatin arasındaki önemli derecedeki farmakokinetik etkileşimlere dair klinik çalışmalarda kanıt bulunmamıştır.

Raltitreksed böbreklerde değişmeden elimine olmaktadır. Bundan dolayı sisplatin gibi nefrotik ilaçların birlikte kullanılması, gecikmiş raltitreksed klerensi ile sonuçlanmaktadır. Bu kombinasyon dikkatle kullanılmalıdır. Gerekirse kreatinin klerensi yakından takip edilmelidir.

’TOMUDEX’in %93’ü plazma proteinlerine bağlanır. Proteinlere aynı şekilde yüksek oranda bağlanan diğer ilaçlarla etkileşim olasılığının mevcut olmasına rağmen warfarin ile in vitro böyle bir etkileşim gözlemlenmemiştir. Verilere göre aktif tübüler sekresyon, raltitreksed’in böbrekler yoluyla uzaklaştırılmasına katkıda bulunabilir. Bu durumda ilacın, aynı şekilde vücuttan atılan diğer ilaçlarla, örneğin (NSAİ) grubuyla etkileşime girmesi mümkündür.
Ancak klinik ilaç emniyeti veri tabanının incelenmesi sırasında, NSAİ, warfarin ya da sık kullanılan başka ilaçlarla birlikte ’TOMUDEX’ alan hastalarda klinik önemi olan herhangi bir etkileşim kanıtı görülmemiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon: