TIROPREST 12.5 mg/50 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon Gebelik

Effectus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tiroprest gebelik kategorisi B'dir. Tiroprest hamilelik kategorisi, Tiroprest gebelik kategorisi, Tiroprest emzirme, Tiroprest anne sütüne geçer mi, Tiroprest laktasyon, Tiroprest hamilelerde kullanımı, Tiroprest ve bebek, Tiroprest kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

TİROPREST için çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolüne ilişkin veri mevcut değildir.

Gebelik Dönemi

TİROPREST için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlardaki çalışmalar gebelik, embriyo/fetüs gelişimi, doğum ve doğumdan sonra

gelişme üzerine etkiler bakımından sınırlı bilgiler sağlamıştır. Kesin gerekli olmadıkça TTROPREST gebelikte kullanılmamalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlıetkiler olduğunu göstermemektedir. (Bkz Bölüm 5.3)

Laktasyon Dönemi

TİROPREST’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmese de, sıçan sütüne geçtiği bilinmektedir. Emzirilen bebekte yan etki potansiyeli olduğundan, ilacın anne için önemigöz önüne alınarak emzirme veya ilaç kullanımından hangisine son verileceğine kararverilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Tirofıban hidroklorürün farklı dozlarıyla tedavi edilen erkek ve dişi sıçanlarla yapılan çalışmalarda doğurganlık ve üretkenlik performansı etkilenmemiştir (Bkz. Bölüm 5.3).

Bununla birlikte, insanlardaki üreme toksisitesi ile ilgili bir sonuca varmak için hayvan çalışmaları yeterli değildir.