TIROPREST 12.5 mg/50 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon Etkileşimi

Effectus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tiroprest etkileşimi, Tiroprest etken madde, Tiroprest yardımcı maddeler, Tiroprest alkol, Tiroprest etkileşim, Tiroprest kullananlar, Tiroprest dozu, Tiroprest kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Birçok trombosit agregasyon inhibitörünün kullanımı ve bunların heparin, varfarin ve trombolitik ajanlarla birlikte uygulanması kanama riskini artırır. Hemostazın klinik vebiyolojik parametreleri düzenli olarak izlenmelidir.

TİROPREST ile ASA’nın (asetil salisilik asit veya aspirin) birlikte uygulanması ex vivo adenozindifosfat (ADP) ile indüklenen trombosit agregasyon testinde gösterildiği gibi,trombosit agregasyonunun inhibisyonunu tek başına aspirine göre daha fazla artırır.TİROPREST ile fraksiyonlanmamış heparinin birlikte kullanımı kanama zamanını tekbaşına fraksiyonlanmamış heparine göre daha fazla uzatır.

TİROPREST’in fraksiyonlanmamış heparin, ASA ve klopıdogrel’in eşzamanlı kullanımıyla, sadece fraksiyonlanmamış heparin, ASA ve klopidogrel’in beraberkullanılmasında benzer bir kanama insidansı vardır. (Bölüm 4.4 ve 4.8’e de bakınız).TİROPREST kanama zamanını uzatmış ancak TİROPREST ile tiklopidin’in birlikteuygulanması kanama süresini ilave olarak etkilememiştir.

Varfarin’in, TİROPREST ve heparin ile birlikte kullanılması kanama riskinde artış ile ilişkilidir.

TİROPREST, trombolitik tedavide [TİROPREST uygulamadan önceki <48 saat içinde veya aynı anda uygulama ya da kanama riskini önemli derecede artıran ilaçlarla birliktekullanım (ör., oral antikoagülanlar, diğer parenteral GP Ilb/IIIa inhibitörleri, dekstransolüsyonları)] önerilmez. Bu durumlarda TİROPREST kullanımıyla ilişkili yeterlideneyim yoktur, ancak kanama riskinde artıştan kuşku lan ılmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.