THERMO SULIDIN likit jel 50 gr Gebelik

Embil Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thermo Sulidin gebelik kategorisi C'dir. Thermo Sulidin hamilelik kategorisi, Thermo Sulidin gebelik kategorisi, Thermo Sulidin emzirme, Thermo Sulidin anne sütüne geçer mi, Thermo Sulidin laktasyon, Thermo Sulidin hamilelerde kullanımı, Thermo Sulidin ve bebek, Thermo Sulidin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik risk kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar nimesulidin üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

* * AV- ••

THERMO SULİDİN ’in gebelik döneminde kullanılması önerilmemektedir. Özellikle gebeliğin 3. trimesterinde arteryel kanalın erken kapanması ve uterus atonisi riski nedeni ile kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Kapsaisinin ve nimesulidin anne sütüne geçişi ve anne sütü alan çocuğa muhtemel etkileri ile ilgili klinik çalışma olmadığından, THERMO SULİDIN®’in laktasyonda kullanılması önerilmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Tek başlarına verildiklerinde nimesulid ve kapsaisinin insanlarda üreme yeteneği ve fertilite üzerine etkisi hakkında herhangi bir veri bulunmamaktadır.