TETRA 250 mg 16 kapsül Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tetra gebelik kategorisi D'dir. Tetra hamilelik kategorisi, Tetra gebelik kategorisi, Tetra emzirme, Tetra anne sütüne geçer mi, Tetra laktasyon, Tetra hamilelerde kullanımı, Tetra ve bebek, Tetra kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Tetrasiklin ilaçların kullanımıyla, oral kontraseptif ilaçların etkililiğinin azaldığına dair çalışmalar olsa da yeterli bilimsel ve klinik veri bulunmamaktadır. TETRA kullanımı esnasındakadınlar uygun doğum kontrol yöntemi ile korunmalıdırlar.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları, tetrasiklin hidroklorürün gebelik sırasında alınması ile plasentadan fetus dokusuna geçtiğini ve fetus gelişmesi üzerinde (genellikle iskeletgelişmesinde gecikmeler) toksik etkilere neden olduğunu göstermiştir. Gebeliğin erkendevrelerinde tedavi gören hayvanlarda, embriyotoksisitenin ortaya çıktığı da bildirilmiştir.

TETRA gerekli olmadıkça gebelik döneminde kulanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Tetrasiklin hidroklorürün anne sütü ile salgılandığı bilindiğinden, süt vermekte olan annelerde kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Üreme yeteneği (Fertilite):

Tetrasiklin hidroklorür erkek ve dişi sıçanlara günlük insan dozunun 25 katı olarak yiyecekle birlikte verilmiş ve fertilite üzerine bir etkisi olmadığı gösterilmiştir.