TELZIR 700 mg 60 film tablet Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Telzir nedir, Telzir ne için kullanılır, Telzir ne ilacı, Telzir neye yarar, Telzir ne işe yarar, Telzir neye iyi gelir, Telzir kullananlar, Telzir kullanımı, Telzir uygulama, Telzir etkileri, Telzir faydaları bilgilerini içerir.

2.TELZIR nedir ve ne için kullanılır?

TELZIR’in içeriğindeki etkin madde fosamprenavirdir. Fosemprenavir, amprenavirin ön-ilacıdır. TELZİR vücuda girdikten sonra aktif amprenavire dönüşür.

Fosamprenavir ve ritonavir antiretroviral ajanlar olarak bilinen, proteaz inhibitörleri (Pl’ler) olarak adlandırılan antiviral (virüs adı verilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklara karşı kullanılan) ilaçlar grubuna dahildir. Bunlar İnsan İmmun Yetersizlik Virüsü (HIV) enfeksiyonunu (AIDS) tedavi etmek için kullanılır.

Fosamprenavir ile birlikte düşük dozda ritonavir alınması, HIV enfeksiyonunu kontrol altına almak için dolaşıma geçen aktif madde amprenavirin miktarını artırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Ritonavir ile birlikte alman fosamprenavir yetişkinlerde HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için uygulanan antiretroviral ilaç kombinasyonları içinde kullanılır. Fosamprenavir vücudunuzdaki HIV virüsünün miktarını azaltır ve düşük seviyelerde tutar. Aynı zamanda CD4 hücre sayısını da artırır. CD4 hücreleri, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olmak amacıyla sağlıklı bağışıklık sisteminin devamlılığını sağlamada önemli rol oynayan beyaz kan hücrelerinin bir türüdür. Ritonavir ile birlikte kullanılan fosamprenavire verilen yanıt, hastalar arasında farklılıklar gösterir. Doktorunuz tedavinizin etkinliğini gözlemleyecektir.