TELZIR 700 mg 60 film tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Telzir dozu, Telzir dozaj, Telzir doz aşımı, Telzir uygulama, Telzir kullanım şekli, Telzir kullanımı, Telzir kullanım süresi, Telzir açmı tokmu, Telzir nedir, Telzir ne için kullanılır, Telzir nasıl kullanılır, Telzir faydaları, Telzir etkileri, Telzir günde kaç kez, Telzir sabah mı akşam mı, Telzir fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi, HIV enfeksiyonu tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından başlatılmalıdır.

Yetişkinler (18 yaş ve üstünde olanlar)

Daha Önce Tedavi Görmemiş (Naiv) Hastalar:

Günde 1 kez 1400 mg TELZİR+ günde 1 kez 100 mg ya da 200 mg ritonavir Günde 2 kez 700 mg TELZİR + günde 2 kez 100 mg ritonavir
Proteaz İnhibitörü Almış Hastalar

Günde 2 kez 700 mg TELZİR + günde 2 kez 100 mg ritonavir

Tüm rejimlerin diğer antiretroviral ajanlarla birlikte kombinasyon halinde uygulanması gerekmektedir.

Uygulama şekli:

TELZİR oral yolla uygulanır ve tabletler yemeklerden bağımsız olarak yutulabilir.

Böbrek yetmezliği:

Böbrek bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması yapılması gerekli değildir {bkz.
Farmakolojik özellikler).

Karaciğer yetmezliği:

Fosamprenavir insanlarda amprenavire dönüşen bir ön ilaçtır. Amprenavir ve ritonavirin vücuttan temel atılma yolu karaciğer metabolizmasıdır.

Hafif karaciğer yetmezliği (Child-Pugh skoru: 5-6) olan erişkinlerde: Fosamprenavir kullanılırken dikkatli olunmalı ve günde iki kez 700 mg fosamprenavir ve günde bir kez düşük doz (100 mg) ritonavir verilmelidir.

Orta dereceli karaciğer yetmezliği (Child-Pugh skoru: 7-9) olan erişkinlerde: TELZİR kullanılırken dikkatli olunmalı ve günde iki kez 450 mg TELZİR ve günde bir kez düşük doz (100 mg) ritonavir uygulanmalıdır. Bu fosamprenavir dozunu tablet formülasyonuyla sağlamak mümkün olmadığından, bu hastalar fosamprenavir oral süspansiyonla tedavi edilmelidir.

Şiddetli karaciğer yetmezliği (Child-Pugh skoru: 10-15) erişkinlerde : TELZİR kullanılırken dikkatli olunmalı ve günde iki kez 300 mg fosamprenavir ve günde bir kez 100 mg ritonavir şeklindeki düşük doz verilmelidir. Bu fosamprenavir dozunu tablet formülasyonuyla sağlamak mümkün olmadığından, bu hastalar fosamprenavir oral süspansiyonla tedavi edilmelidir.

Karaciğer yetmezliği olan çocuklarda (2-12 yaş) ve adolesanlarda (12-17 yaş) bu yaş gruplarında bir klinik çalışma yapılmadığından doz önerisi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon ve adolesanlarda kullanım (-6 yaş - 17 yaş)

Çocuklarda vücut ağırlığının baz alındığı en doğru dozlama seçeneği olarak fosamprenavir oral süspansiyon önerilmektedir.

En az 39 kg olmaları ve tableti bütün halinde yutabilmeleri halinde çocuklarda ve adolesanlarda günde bir kez fosamprenavir 1400 mg + günde bir kez ritonavir 200 mg (proteaz inhibitörü kullanmamış
hastalarda) veya günde iki kez TELZİR 700 mg ve günde iki kez ritonavir 100 mg dozları (proteaz inhibitörü kullanmamış veya kullanmış hastalarda) kullanılabilir.

c

Çocuklar (6 yaştan küçük)

Fosamprenavir’in güvenliliği ve etkililiği bu hasta popülasyonunda henüz belirlenmemiştir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

TELZİR için bilinen bir antidot mevcut değildir. Amprenavirin periton diyalizi ya da hemoliz yoluyla uzaklaştırılıp uzaklaştınlamayacağı bilinmemektedir (bkz.

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri). Doz aşımı olması halinde hasta toksisite belirtisi yönünden takip edilmeli
(bkz.
İstenmeyen etkiler) ve gerekirse standart destek tedavisi uygulanmalıdır.