TELEBRIX 35 100 ml Dozu

Guerbet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Telebrix dozu, Telebrix dozaj, Telebrix doz aşımı, Telebrix uygulama, Telebrix kullanım şekli, Telebrix kullanımı, Telebrix kullanım süresi, Telebrix açmı tokmu, Telebrix nedir, Telebrix ne için kullanılır, Telebrix nasıl kullanılır, Telebrix faydaları, Telebrix etkileri, Telebrix günde kaç kez, Telebrix sabah mı akşam mı, Telebrix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulanacak doz hastanın yaşına, kilosuna ve böbrek fonksiyonuna göre ve inceleme tipine incelenecek organın hacmine göre ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

İntraarteryal ve intravenöz enjeksiyonla uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz düşürülmeli ve yeterli hidrasyon sağlanmalıdır. Detaylı bilgi için Bölüm 4.4 (Uyarılar-Böbrek Yetmezliği) bakınız.

Karaciğer yetmezliği:

Özel bir doz ayarlamasına yönelik bir gereksinim tanımlanmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Diğer tüm yüksek osmolar kontrast ürünlerde olduğu gibi, yenidoğan, infant ve çocuklarda bu ürünün uygulanmasında dikkatli değerlendirme yapılmalıdır. En düşük etkin doz uygulanmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda fizyolojik fonksiyonlardaki azalmaya bağlı olarak, klinik durum dikkatlice monitorize edilmelidir. TELEBRIX 35, iyi hidrate edilmiş hastalarda ve en düşük etkin dozda kullanılmalıdır. Detaylı bilgi için Bölüm 4.4’e bakınız.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı, nefropati riskini artırabilir ve diyare, dehidratasyon, elekrolit dengesinde bozulma,hemodinamik ve kardiyovasküler problemlere yol açabilir. Çok yüksek dozlar ile, sıvı ve elektrolit kayıpları uygun rehidrasyon ile telafi edilmelidir. Böbrek fonksiyonu en az üç gün izlenmelidir. Gerekirse hemodiyaliz uygulanabilir.