TASIGNA 200 mg 112 kapsül Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tasigna nedir, Tasigna ne için kullanılır, Tasigna ne ilacı, Tasigna neye yarar, Tasigna ne işe yarar, Tasigna neye iyi gelir, Tasigna kullananlar, Tasigna kullanımı, Tasigna uygulama, Tasigna etkileri, Tasigna faydaları bilgilerini içerir.

2.TASIGNA nedir ve ne için kullanılır?

TASIGNA, nilotinib adı verilen etkin madde içeren bir ilaçtır.

Her kapsül 200 mg nilotinib içerir. Kapsüller açık sarıdır. Her kapsülün üzerinde kırmızı renkte "NVR/TKI" harfleri basılıdır.

TASIGNA haftalık ve aylık paketler halinde bulunur :

• Haftalık paket 28 kapsül içerir.

• Aylık paket 112 kapsül içerir. Aylık paket, 4 ayrı haftalık paketten oluşur.

TASIGNA, Philadelphia kromozomu pozitif kronik miyeloid lösemi (Ph-pozitif-KML) olarak adlandırılan kan hücrelerinin kanserinin (lösemi) tedavisinde kullanılır. KML, vücudun çok fazla sayıda anormal beyaz kan hücresi üretmesine yol açan bir kan kanseridir.

TASIGNA, imatinib dahil olmak üzere önceki tedavilerden artık yarar görmeyen KML hastalarında kullanılır. Daha önceki tedavide imatinib ile ciddi yan etkiler yaşayan ve bu ilacı kullanmaya devam edemeyecek hastalarda da kullanılır.

KML'li hastalarda, DNA'daki (genetik materyal) bir değişiklik, vücuda anormal beyaz kan hücreleri üretmesini söyleyen bir sinyali tetikler. TASIGNA bu sinyali bloke eder ve böylece bu anormal beyaz kan hücrelerinin üretimini durdurur.

TASIGNA tedavinizin izlenmesi

Tedavi sırasında kan testlerini de içeren düzenli testleriniz yapılacaktır. Bu testler ile TASIGNA'nın vücudunuz tarafından nasıl tolere edildiğini görmek amacıyla vücudunuzdaki kan hücrelerinin (beyaz kan hücreleri, kırmızı kan hücreleri, trombositler) miktarı belirlenecektir.

TASIGNA tedavisine başlamadan önce ve başladıktan sonra 2 haftada bir en az 2 kez daha EKG (Elektrokardiyografi-kalbin elektrik aktivitesinin değerlendirilmesi) çekilmesi tavsiye edilmektedir.

TASIGNA'nın nasıl etki gösterdiği veya ne için size reçete edildiğine ilişkin ilave

sorularınız varsa doktorunuza sorunuz.