TARKA FORTE 240/4 28 film tablet Gebelik

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarka Forte gebelik kategorisi C'dir. Tarka Forte hamilelik kategorisi, Tarka Forte gebelik kategorisi, Tarka Forte emzirme, Tarka Forte anne sütüne geçer mi, Tarka Forte laktasyon, Tarka Forte hamilelerde kullanımı, Tarka Forte ve bebek, Tarka Forte kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:
Gebelik Kategorisi: C (birinci üç-ay) ve D (ikinci ve üçüncü üç-aylar).
Gebelikte kullanımı kontrendikerdir. (Bkz. 4.3 Kontrendikasyonlar)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon): Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi süresince tıbben etkili olduğu kabul edilen doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır.

Doktorlar çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlara ADE inhibitörü reçete etmeden önce gerekli bilgileri vermelidir.

Gebelik: Tarka® Forte’nin gebe kadınlarda güvenli kullanımı üzerinde yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Bununla birlikte, fetuslar ADE inhibitörleriyle temas ettikten sonra; gelişen neonatal akciğer hipoplazisi, intra-uterin büyüme geriliği, patent duktus arteriyozus ve kranyal hipoplazi şeklinde anekdotal raporlar bulunmaktadır. Buna ek olarak, ADE inhibitörlerinin farmakolojik aktivitesi fetal hipotansiyon olasılığı ile uyumludur, bu durum fetal/neonatal oligüri/anüri ve oligohidramniyos ile ilişkili olabilir. Bu nedenle ACE inhibitörleri gebelikte kullanılmamalı ve gebelik teşhis edildiğinde tedavi derhal kesilmelidir.