STREPTASE 1500000 IU 1 flakon Zararları

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Streptase zararları, Streptase önlemler, Streptase riskler, Streptase uyarılar, Streptase yan etkisi, Streptase istenmeyen etkiler, Streptase cinsel, Streptase etkileri, Streptase tedavi dozu, Streptase aç mı tok mu, Streptase hamilelik, Streptase emzirme, Streptase alkol, Streptase kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik denemeler ve pazarlama deneyimlerinde elde edilen advers etkiler aşağıdaki sıklık derecelerine göre verilmiştir.

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (>1/100 ila < l/10);yaygm olmayan (>1/1.000 ila <    1/100);

seyrek (>1/10.000 ila <l/1.000);çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Yaygın: Enjeksiyon bölgesinde ve ekimozlarda hemoraji, gastrointestinal ya da genitouriner kanamalar, epistaksis.

Yaygın olmayan: Serebral hemorajileri, retinal hemorajileri, karaciğer hemorajisini, retroperitoneal kanamaları ve splenik rüptürleri içeren ciddi hemorajiler. Nadiren kan transfüzyonu gerektirebilir.

Çok seyrek: Akut miyokardiyal infarktüs’ün trombolitik tedavisi süresince miyokardiyal rüptürleri içeren perikardium içinde hemorajiler.

STREPTASE tedavisi ile şiddetli hemorajik komplikasyonlar meydana geldiğinde STREPTASE tedavisi kesilir bir proteinaz inhibitörü (örneğin aprotinin) ile aşağıdaki dozaj ile tedavi uygulanır: Başlangıçta 500.000 KIU uygulanır, eğer gerekli ise 1 milyon KlU’ya çıkılabilir ve bunu takiben kanama durana kadar intravenöz yolla saat başına 50.000 KIU uygulanır. Ek olarak, tedavinin sentetik antifibrinolitiklerle kombine edilmesi önerilir. Gerekli olduğu durumlarda koagülasyon faktörleri verilmelidir. Sentetik antifibrinolitiklerin ek olarak uygulanması tek başına kanama durumlarında etkili olduğu kayıt edilmiştir.

Bağışıklık sistemi hastalıktan

Yaygın: Raş, kızarıklık, kaşıntı, ürtiker, anjionörotik ödem, dispne, bronkospazm ya da hipotansiyon içeren alerjik anafilaktik reaksiyonlar.

Çok seyrek: Gecikmiş alerjik reaksiyonlar örn; serum hastalığı, artrit, vaskülit, nefrit ve nöroaleıjik semptomlar (polinöropati, örneğin Guillain Barre sendromu), solunum aresti içeren şoka neden olan ciddi alerjik reaksiyonlar.

Sinir sistemi hastalıkları

Seyrek: Beyinde ki hipoperfüzyon ile kardiovasküler bozukluklar ve serebral hemorajilerden kaynaklı nörolojik semptomlar (örn; sersemlik, konfüzyon, paralizis, hemiparezis, ajitasyon ya da konvülsiyon.

Göz hastalıkları

Çok seyrek: İritis, üveit, iridosiklit.

Kalp ve damar hastalıkları

Yaygın: Tedavinin başlangıcında kan basıncında düşme, taşikardi ya da bradikardi.

Çok seyrek: Kristal kolestrol embolizm.

Miyokard infarktüsü geçiren hastalarda STREPTASE ile fibrinolitik tedavide miyokard infarktüs ya da yeniden perfüzyon komplikasyonu olarak aşağıda ki yan etkiler kayıt edilmiştir.

Çok yaygın: Hipotansiyon, kalp atım ya da ritim bozuklukları, anjina pektoris,

Yaygın: Rekürren iskemi, kalp yetmezliği, yeniden infarktüs, kardiojenik şok, perikarditis, pulmoner ödem,

Yaygın olmayan: Kalp durması (solunum durmasına neden olabilir), mitral yetersizlik, perikardiyal efüzyon, kardiyak tamponad, miyokardiyal rüptür, pulmoner ya da periferal embolizm.

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Çok seyrek: Yoğun miyokardiyal infarktüs hastalarında intrakoroner trombolitik tedaviden sonra kardiyojenik olmayan pulmoner ödem.

Gastrointestinal hastalıkları

Yaygın: Mide bulantısı, diyare, epigastrik ağrı ve kusma.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Yaygın: Baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrısı, üşüme hissi, asteni, malez, sıcaklık artışı.

Labaratuvar sonuçları

Yaygın: Bilirubin ve serum transaminaz değerlerinde artış.