STREPTASE 1500000 IU 1 flakon Dozu

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Streptase dozu, Streptase dozaj, Streptase doz aşımı, Streptase uygulama, Streptase kullanım şekli, Streptase kullanımı, Streptase kullanım süresi, Streptase açmı tokmu, Streptase nedir, Streptase ne için kullanılır, Streptase nasıl kullanılır, Streptase faydaları, Streptase etkileri, Streptase günde kaç kez, Streptase sabah mı akşam mı, Streptase fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Not:

” ve “Kullanıma ilişkin özel uyanlar ve özel önlemler” bölümlerine de bakınız).

Süregelen ST segment yükselmesi veya yeni gelişmiş sol dal bloğu ile birlikte görülen akut transmural miyokard enfarktüsünde:

Sistemik uygulama;

Akut miyokard infarktüs tedavisinde uygulanan kısa süreli lizis tedavisinde 1.500.000 IU STREPTASE 60 dakika içinde uygulanır.

Lokal uygulama;

Akut miyokard infarktüsünde hastalara intrakoroner uygulama ile bolus şeklinde ortalama

20.000    IU STREPTASE verilir ve bunu 30 ila 90 dakika içinde verilen dakikada 2.000 ila

4.000    IU’lik bir idame dozu izler.

Akut, subakut ve kronik trombozlarda/periferal venöz embolizmde ve arteryal damarlarda ve kronik oklüzif arteryal hastalıklannda:

Sistemik uygulama;

Kısa süreli trombolizde periferal venöz ve arteriyel damarlarında oklüzyonlar/embolizmler bulunan yetişkinlere 30 dakika içinde 250.000 IU STREPTASE verilir ve bunu takiben maksimum 6 saate kadar saat başına 1.500.000 IU’lik bir idame dozu izler. 6 saatlik STREPTASE infıizyonu terapötik tizisin başarısına bağlı olarak bir sonraki gün tekrar uygulanabilir. Bununla birlikte, ilk tedaviyi takiben 5 günden fazla süre geçtikten sonra tedavi hiçbir surette tekrar edilmemelidir.

Kısa süreli lizise bir alternatif olarak periferal oklüzyonların tedavisinde uzun dönemli lizis uygulanması düşünülebilir. 30 dakika içerisinde verilen 250.000 IU STREPTASE dozunu her saatte verilecek 100.000 IU idame dozu takip edebilir. Tedavinin süresi damar oklüzyonunun yerine ve büyüklüğüne bağlıdır. Periferal damar oklüzyonunda maksimum tedavi süresi 5 gündür.

Lokal uygulamada;

Akut, subakut ve kronik periferal trombozları ve embolizm’leri bulunan hastalara 3 ila 5 dakikalık aralıklarla 1.000 ila 2.000 IU STREPTASE uygulanır. Uygulamanın süresi damar oklüzyonu’nun uzunluğuna ve lokalizasyonuna bağlıdır ve 3 saate kadar olan sürede toplamda maksimum 120.000 IU’lık STREPTASE dozu uygulanabilir.

Gerekli olduğunda perkütan transluminal anjioplasti uygulanabilir.

Merkezi retinal arteryallerde ya da venlerde oklüzyon durumunda:

Sistemik uygulama;

Merkezi retinal damarlarda tromboz durumunda arteryal oklüzyon lizisi maksimum 24 saat ile, venöz oklüzyonlarda ise maksimum 72 saat ile sınırlandırılmalıdır. Eğer thromboljzis sürüyor ise tedavi 1 günlüğüne kesilmelidir ve tedaviye homolog fıbrinolitik kullanımı ile devam edilmelidir.

Tedavinin Kontrolü:

Sistemik uygulama;

6 saatlik kısa dönemli lizis durumunda, trombin zamanı (TT) ya da parsiyal tromboplastin zamanı (aPTT) sırasıyla iki katından daha düşük bir seviyeye veya normal kontrol değerinin 1.5 katma ulaştığında STREPTASE infüzyonu ile birlikte ya da infüzyonu takiben heparin verilmelidir. Yeniden tromboz oluşmasına karşı yeterli korumanın sağlanması için TT ve aPTT değerleri sırasıyla normal değerlerin 2 ila 4 katına ve 1.5 ila 2.5 katma çıkmalıdır.

STREPTASE infuzyonu tekrarlanmadığı takdirde oral antikoagülan uygulaması ile eşzamanlı olarak heparin tedavisi başlanır (takip tedavisi bölümüne bakınız).

Uzun dönemli lizis, trombin süresi ile kontrol edilir. Antikoagülasyon için yeterli bir koruma düzeyi olarak kabul edilen trombin süresindeki 2 ila 4 katlık bir uzama hedeflenmelidir. Dolayısıyla tedavinin 16’ncı saatinden itibaren eşzamanlı olarak heparin uygulamak gerekli olabilir. 16 saatten sonra trombin süresi hala normal kontrol değerinin 4 katından daha uzun ise, trombin zamanı azalana kadar STREPTASE’nin idame dozu birkaç saat boyunca iki katına çıkarılmalıdır.

Lokal uygulama;

Kateterden kaynaklanan trombozlara karşı koruma sağlaması için anjiografilerden (damarların kontrast madde verilerek röntgeninin çekilmesi) önce - eğer gerekli görülürse- genellikle heparin verilir. Tedavinin başarısı anjiografiyle belirlenebilir. 15 dakika ya da daha uzun bir süre boyunca yeterli kan akımının sağlanması durumunda terapi başarılı olarak kabul edilir ve sona erdirilebilir.

Takip tedavisi

Streptokinaz tedavisinin her küründen sonra tekrar tromboz gelişmesine karşı korunma sağlamak için antikoagülanlarla ya da trombositlerin kümeleşmesini inhibe eden ajanlarla bir takip tedavisi oluşturulabilir. Heparin tedavisinde özellikle yüksek bir kanama riski mevcut olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Heparin terapisi ayrı olarak trombin süresiyle ya da aPTT ile kontrol edilir. Trombin süresinde 2 ila 4 kat, aPTT’de ise 1,5 ila 2,5 kat uzama olması hedeflenir.

Uzun süreli profılaksi için oral antikoagülanlar (örneğin koumarin türevleri) ya da platelet agregasyon inhibitörleri uygulanabilir.

Uygulama şekli:

STREPTASE intravenöz ya da intra-arteriyel yolla uygulanır.

STREPTASE beyaz bir liyofılizat şeklinde sunulur. Serum fizyolojikle karıştırıldığında renksiz, berrak ila mat arasında değişen bir çözelti elde edilir. Flakonun içeriğinin sıvı ile hızlı bir şekilde ve tamamen karışmasını sağlamak için 5 ml serum fizyolojik vakumlu flakon içine enjekte edilmeli ve kalan vakum iğne şırıngadan kısa bir süre boyunca gevşetilerek ortadan kaldırılmalıdır. Bir infüzyon pompası ile uygulanması için sulandırıcı olarak serum fizyolojik, Ringer laktat solüzyonu, %5’lik glükoz ya da laevuloz çözeltisi kullanılabilir.

Uygulama süresi:

Tedavinin süresi damar oklüzyonu’nun büyüklüğüne ve doğasına bağlıdır ve endikasyona göre farklılaşır (bkz.Bölüm 4.2. Pozoloji).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda STREPTASE tedavisine ilişkin yeterli deneyim mevcut değildir. Tedavinin çocuğa sağlayacağı yarar potansiyel riskine karşı değerlendirilmelidir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda STREPTASE tedavisine ilişkin yeterli deneyim mevcut değildir. Tedavinin sağlayacağı yarar, ilacın potansiyel riskine karşı değerlendirilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Uzun süreli doz aşımı, plazminojenin uzun süreli azalmasına bağlı yeniden tromboz riskini artırabilir.