STREPTASE 1500000 IU 1 flakon Uyarılar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Streptase uyarılar, Streptase zararları, Streptase önlemler, Streptase riskler, Streptase yan etkisi, Streptase alerji, Streptase alkol, Streptase hamileler, Streptase emzirme, Streptase araç kullanımı, Streptase fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kişiye özel risk/fayda değerlendirilmesi:

Yaşamı tehdit eden tromboembolik durumlarda özellikle de hemorajilerde tedavinin riski faydalarına karşı değerlendirilmelidir örn; aşağıdaki durumlarda;

-    yakın zamanda meydana gelmiş olan ciddi gastrointestinal kanama (örn; aktif peptik ülser),

-    ciddi lokal hemoraji riski örn; lumbar yol ile uygulanan aortography,

-    son zamanda geçirilmiş travma ve kardiyopulmoner resusitasyon uygulanması

-    invazif operasyonlar örn; yakın zamanda geçirilmiş olan entiibasyon,

-    kompresyon uygulanamayan damarlarda keşi,

-    intramusküler injeksiyonlar,

-    kişinin yakın zamanda doğum ya da düşük yapmış olması,

-    kişide ürogenital sistem hastalığı bulunması ve mevcut ya da potansiyel bir kanama kaynağı varlığı (mesane kateterinin implantasyonu),

-    bilinen septik trombotik hastalık,

-    şiddetli aterosklerotik damar dejenerasyonu, serebrovasküler hastalıklar,

-    kavemöz pulmoner hastalıklar (örneğin; açık tüberküloz),

-    mitral kapak kusurları ya da atriyal fibrilasyon,

Ayrıca uygulanan dozun volümüne bağlı olarak lokal uygulama ile de sistemik bir etkinin ortaya çıkması mümkündür. Bu nedenden dolayı yapılması planlanan lokal uygulamalarda da bu risk/fayda değerlendirmesi yapılmalıdır.

Antistreptokinaz antikorları

Antistreptokinaz antikorlar nedeni ile direnç meydana gelmesi ihtimali yüksek olduğundan, STREPTASE, ya da streptokinaz içeren ürünlerle yapılan ilk tedaviden sonra 5 günden daha uzun bir süre uygulanırsa etkili olmayabilir (özellikle de 5 günle 12 ay arasında).

Aynı şekilde yakın zamanda streptokokal farenjit, akut romatizmal ateş ve akut glomerulonefrit gibi streptokokal infeksiyonlar geçirmiş olan hastalarda ilacın etkisi düşük olabilir.

İnfuzyon hızı ve kortikosteroid profilaksisi

Tedavinin başlangıcında ender olarak kan basıncında düşüş, taşikardi ya da bradikardi (bazı özel vakalarda şoka varan durumlar) görülebilir. Bu nedenden dolayı, tedavinin başlangıcında infuzyon yavaş yapılmalıdır. Ayrıca profılaktik olarak kortikosteroidler verilebilir.

Heparin ya da kumarin türevleri ile ön tedavi

Eğer hasta önceden beri heparin tedavisi almaktaysa, trombolitik tedaviye başlanmadan önce protamin sülfat uygulaması ile nötralize edilmelidir. Trombin süresi, trombolitik tedavisine başlanmadan önceki normal kontrol değerinin iki mislinden daha uzun olmamalıdır. Daha önce kumarin türevleri ile tedavi edilmiş olan hastalarda streptokinaz infUzyonuna başlanmadan önce INR oranı (Uluslararası Normalleştirilmiş Oran) 1.3’den düşük olmalıdır.

Asetilsalisilik asit ile simültane tedavi

Asetilsalisilik asit ve streptokinazın şüpheli miyokard infarktüsü olan hastaların beklenen yaşam süreleri üzerinde olumlu ve ortak bir güçlendirici etkide bulundukları gözlemlenmiştir. Asetilsalisilik asit uygulamasına streptokinaz tedavisinden önce başlanmalı ve en az bir ay devam edilmelidir.

Arteriyel keşi

İntravenöz tedavi sırasında herhangi bir artere keşi yapılması gerektiğinde, üst ekstremitelerin damarları tercih edilir. Keşiden sonra en az 30 dakika boyunca damara baskı uygulanmalı ve keşi işlemi yapılan bölge kanamaya dair bulgu varlığı için sık sık kontrol edilmelidir.

Bu tıbbi ürün her 1.500.000IU de 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Geçerli değildir.