STAFINE %1 VISKOZ göz damlası 5 gr Zararları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stafine zararları, Stafine önlemler, Stafine riskler, Stafine uyarılar, Stafine yan etkisi, Stafine istenmeyen etkiler, Stafine cinsel, Stafine etkileri, Stafine tedavi dozu, Stafine aç mı tok mu, Stafine hamilelik, Stafine emzirme, Stafine alkol, Stafine kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalardan elde edilen verilerde, akut konjuktivite sahip 2600’ün üzerindeki hasta değerlendirmelerinde istenmeyen yan etkiler hastaların yaklaşık %10’undagözlenmiştir ve bunlarda öncelikli olarak uygulama yerinde hissedilen batma ve yanmagibi rahatsızlıklardır.

En fazla bildirilmiş yan etkiler STAFİNE’in uygulama yerinde gözlenen geçici batma ve yanma hissi ve geçici bulanık görmedir.

Fusidik asit İle gözlenen yan etkiler, vücut sistemlerinde aşağıdaki gibi sınıflandırılmıştır, çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan(>1/1000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10000 ila < 1/1,000); çok seyrek (< 1/10,000),bilinmiyor (Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Aşırı duyarlılık

Göz hastalıkları

Yaygın: Uygulama yerinde batma, yanma, rahatsızlık, sızlama, iritasyon, kaşınma, kırgınlık, kuruluk hissi, geçici bulanık görmeYaygın olmayan: Uygulama esnasında gözde sulanmaBilinmiyor: Konjuktivitin kötüleşmesi

Deri vederi altı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Kaşıntı, periorbital ödem, döküntü, ürtiker, anjio-Ödem Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarakizlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli adversreaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)!nc bildirmeleri gerekmektedir.(www.titck.gov.tr; e- posta: tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 3599)