STAFINE %1 VISKOZ göz damlası 5 gr Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stafine gebelik kategorisi B'dir. Stafine hamilelik kategorisi, Stafine gebelik kategorisi, Stafine emzirme, Stafine anne sütüne geçer mi, Stafine laktasyon, Stafine hamilelerde kullanımı, Stafine ve bebek, Stafine kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadın la r/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

STAFİNE için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebelerde kullanımı ile ilgili olarak yeterli bilgi mevcut değildir. Ancak yarar/rİsk oranı hekim tarafından değerlendirmek koşulu ile uygulanmalıdır.

Hayvan deneylerinde, fusidik asidin fetüs üzerine toksik etkiye yol açmadığı gösterilmiştir. Dolayısıyla, STAFİNE kullanımı ile ilişkili olarak fusidik asidin düşükdozları ile fetusta toksik etki olası değildir.

Laktasyon dönemi

Fusidik asit hemihidratın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Fusidik asit hemihidratın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulupdurdurulamayacağına ya da STAFİNE tedavisinin durdurulup durdurulamayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocukaçısından faydası ve STAFİNE tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkatealınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Fertilite üzerine etkisine dair bilgi yoktur.