SPORANOX 10 mg/ml oral solüsyon Kontrendikasyonları

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sporanox Kontrendikasyonları, Sporanox Sakıncaları, Sporanox etkileri, Sporanox alerji, Sporanox kullanım alanları, Sporanox zararları, Sporanox belirtileri, Sporanox kullanım süresi, Sporanox kullanım şekli, Sporanox etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

• SPORANOX oral solüsyon, itrakonazol ya da bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlıolan hastalarda kontrendikedir.

• Aşağıdaki ilaçların SPORANOX oral solüsyon ile birlikte kullanımı kontrendikedir (bkz. Bölüm

4.5)

- QT aralığını uzatabilen CYP3A4 ile metabolize olan ilaçların, örneğin astemizol, bepridil,sisaprid, dofetilid, levasetilmetadol (levometadil), mizolastin, pimozid, kinidin, sertindol veterfenadinin; SPORANOX oral solüsyon ile birlikte kullanılması kontrendikedir. Birliktekullanılması, bu ilaçların plazma konsantrasyonlarının artmasına ve bunun sonucu olarak QTuzamasına ve nadiren Torsade de pointes’ e neden olabilir.

- Simvastatin, atorvastatin ve lovastatin gibi CYP3A4 ile metabolize olan HMG-CoA redüktazinhibitörleri,

- Triazolam ve oral midazolam,

- Dihidroergotamin, ergometrin (ergonovin), ergotamin ve metilergometrin (metilergonovin) gibiergot alkaloidleri,

- Eletriptan,

- Nisoldipin,

- Metadon ve felodipin ile itrakonazol etkileştiği için itrakonazolün bu ilaçlardan herhangi birisiile kullanımı kontrendikedir (bkz. 4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşimşekilleri).

• SPORANOX oral solüsyon, konjestif kalp yetmezliği (KKY) hastalığı olanlarda veya KKYhikayesi bulunanlarda olduğu gibi ventriküler disfonksiyonlu hastalarda yaşamı tehdit eden ya dadiğer ciddi enfeksiyonlar haricinde kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.4).

• SPORANOX oral solüsyon, gebelikte kullanılmamalıdır (hayatı tehdit edici durumlar hariç) (bkz. Bölüm 4.6).

SPORANOX oral solüsyon kullanan doğurganlık potansiyeli olan kadınlarda, kontraseptif yöntemler kullanılmalıdır. SPORANOX oral solüsyon tedavisi bitiminden itibaren bir sonraki menstrueldöneme kadar, etkili kontraseptif yöntemler kullanılmaya devam edilmelidir.