SPASMEX 30 mg 50 tablet Nedir

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spasmex nedir, Spasmex ne için kullanılır, Spasmex ne ilacı, Spasmex neye yarar, Spasmex ne işe yarar, Spasmex neye iyi gelir, Spasmex kullananlar, Spasmex kullanımı, Spasmex uygulama, Spasmex etkileri, Spasmex faydaları bilgilerini içerir.

2.SPASMEX nedir ve ne için kullanılır?

• Etkin madde olarak 30 mg trospiyum klorür içerir.

• Beyaz-beyazımsı, kokusuz ve yuvarlak film tabletler olup, bir yüzünde tabletlerin yarıya bölünmesine imkan veren kırılma çentiği (SNAP-TAB) bulunmaktadır.

• Blister ambalaj içeren kutuda 50 adet film tablet yer alır.

• Spazm çözücü bir ajandır.

• Aşağıdaki durumlarda görülen idrara çıkma sıklığında artış (pollaküri)’ın semptomatik tedavisinde kullanılır.

- İdrar kesesinin açıklanamayan idrar kaçırma ve istem dışı sıkışma ile karakterize işlev bozuklukları

- Bir Santral Sinir sistemi hastalığı nedeniyle; sıkışmaya bağlı sık idrara çıkma, işemek için kontrol edilemeyen sıkışma hissi ve sıkışma ile birlikte kontrol edilemeyen işeme bulgularıyla gözlenen, mesane kaslarının kasılı kalması ((detrusor hiperrefleksisi);

Mesane duvarını oluşturan kas ile mesane boynundaki kasların uyumlu çalışmaması (detrusor kası ve sfınkter dissineıjisi) varlığında, tercihen hasta belli zaman aralıklarında kendisi sonda uygulaması yolu ile (intermitant kateterizasyon) , içinde idrar kalmayacak şekilde mesanesini boşaltmalıdır. Eğer idrar kesesi tamamen boşaltılmamış ise SPASMEX alınmamalıdır.

Not: İstem dışı çalışan idrar kesesi bozukluklarında tedavi öncesinde mesanenin görev yapmamasının nedeni belirlenmelidir. İdrar yollarında nedene yönelik tedavi gerektiren hormonal ve organik nedenlerin (infravezikal obstrüksiyon; mesane altında tıkanma, inflamasyon; iltihaplanma ve tümör gibi) bulunmadığından emin olunmalıdır.