SPASMEX 30 mg 50 tablet Yan Etkileri

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spasmex yan etkileri, Spasmex etkileri, Spasmex zararları, Spasmex belirtileri, Spasmex uyarılar, Spasmex önlemler, Spasmex kilo aldırırmı, Spasmex zayıflatırmı, Spasmex zehirlenmesi, Spasmex cinsellik, Spasmex sorunlar, Spasmex uykusuzluk, Spasmex bağımlılık, Spasmex bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi SPASMEX’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

SPASMEX kullanımı sırasında ağız kuruluğu, mide-bağırsak rahatsızlıkları ve kabızlık gibi yan etkiler görülebilir.

Yaygın (10’da l’den az, fakat 100’de l’den fazla)

Ağız kuruluğu, mide-bağırsak rahatsızlıkları, kabızlık, karın ağrısı ve bulantı.

Yaygın olmayan (100’de l’den az, fakat 1000’de l’den fazla)

İdrara çıkmanın bozulması (atık idrar oluşumu), taşikardi (kalp atım hızında artış, çarpıntı), gözde uyum bozukluğu (gözün yakındaki nesnelere odaklanamaması), ishal, mide gazı, solunum problemleri (dispne), deri döküntüleri, genel vücut halsizliği veya göğüs ağrısı.

Seyrek (1000’de l’den az fakat 10.000’de l’den fazla)

İdrar yapamama (idrar retansiyonu), hızlı ve düzensiz kalp atımı (taşiaritmi), anjiyoödem (esas olarak ağrılı ve deri ve deri altı dokunun şiştiği, genellikle yüzde görülen, alerjinin neden olduğu hastalık), karaciğer değerlerinde artış, ciddi alerjik reaksiyon (anafılaksi), baş ağrısı baş dönmesi, kas ağrısı, eklem ağrısı, göğüs ağrısı, deride döküntü, halsizlik, serum transaminazlarında (başlıca kas ve karaciğerden salgılanan bazı enzimler) artış.

Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Muhtemel mukozolara (ağız içi gibi dokular) yayılabilen, kabarcık oluşumu ve kanama ile birlikte seyreden ciddi deri reaksiyonları. Trospiyum klorürle (SPASMEX’in etkin maddesi) olan ilişkisi kesin olarak tespit edilmiştir.

Yan etkilerin raporlanması

İlacın antikolinerjik etkilerine bağlı olarak yan etkiler görülebilir. Örneğin ter ve salya salgısı azalabilir. İdrar retansiyonu ve kalp atım hızında bozukluk olabilir. Özellikle yeterince düzeltilmemiş hipermetropisi olanlarda, görme bulanıklığı görülebilir.