SPASMEX 30 mg 50 tablet Etkileşimi

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spasmex etkileşimi, Spasmex etken madde, Spasmex yardımcı maddeler, Spasmex alkol, Spasmex etkileşim, Spasmex kullananlar, Spasmex dozu, Spasmex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Aşağıdaki etkileşimler görülebilir:

- Amantadin, trisiklik antidepresanlar, kinidin, antihistaminler ve disopiramidinin antikolineıjik etkisi ve P- sempatomimetiklerin taşikardik etkisi artabilir.

- Prokinetiklerin etkisi azalabilir, (örn. metoklopramid ve sisaprid)

Trospiyum klorür gastrointestinal motiliteyi ve sekresyonu etkilediğinden, aynı anda alınan ilaçların alınımının değişmeyeceği göz ardı edilemez.

Guar, kolestiramin ve kolestipol gibi maddeleri içeren ilaçların eşzamanlı alınması sırasında trospiyum klorür rezorpsiyonunun azalacağı göz ardı edilemez. Bu nedenle, bu maddeleri içeren ilaçların eşzamanlı olarak kullanılması önerilmemektedir.

Trospiyum klorürle bağlantılı metabolik etkileşimlerin araştırılmaları in vitro olarak ilaç maddelerinin metabolizmasına dahil olan sitokrom P-450 enzimleri kullanılarak (P450 1A2, 2A6, 2C6, 2C9, 2C19, 2D6, 2E1, 3A4) yapılmıştır. Trospiyum klorürün metabolik aktiviteler üzerindeki etkisi belirlenememiştir. Trospiyum klorürün sadece küçük bir oranda metabolize olması ve bir ester hidrolizinin sadece ilgili metabolik yolağı temsil ettiği gerçeğine bağlı olarak, metabolizma sonucu hiçbir etkileşim beklenmemektedir.