SOLMIRAT 7.5 mg / 5 ml şurup 100 ml Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Solmirat dozu, Solmirat dozaj, Solmirat doz aşımı, Solmirat uygulama, Solmirat kullanım şekli, Solmirat kullanımı, Solmirat kullanım süresi, Solmirat açmı tokmu, Solmirat nedir, Solmirat ne için kullanılır, Solmirat nasıl kullanılır, Solmirat faydaları, Solmirat etkileri, Solmirat günde kaç kez, Solmirat sabah mı akşam mı, Solmirat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

SOLMİRAT, antitussif bir ajan olarak yetişkinlerde günde 90 mg, 3 yaşın üstündeki çocuklarda 22.5 mg, 6 yaşın üstündeki çocuklarda 45 mg, 12 yaşın üzerindeki çocuklarda 67.5 mg dozlarda kullanılmaktadır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.

3 yaşın üstündeki çocuklarda : Günde 3 defa 5 ml 6 yaşın üstündeki çocuklarda : Günde 3 defa 10 ml 12 yaşın üstündeki çocuklarda : Günde 3 defa 15 ml Yetişkinlerde : Günde 4 defa 15 ml (1 ölçek)

Uygulama şekli :

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte ölçek vasıtasıyla kullanılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: SOLMİRAT’ın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: SOLMİRAT pediyatrik hastalarda pozoloji kısmında belirtildiği gibi uygulanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Şurubun aşırı dozda alınması halinde şu belirtiler görülebilir: Uyuklama, bulantı, kusma, diyare, baş dönmesi ve hipotansiyon.

Tedavi:

Genel acil yardım yapılmalıdır: Aktif kömür, tuz laksatif (magnezyum sitrat, magnezyum sülfat, sodyum sülfat gibi) ve gerektiğinde semptomatik tedavi uygulanabilir.