HEPARGRIZOVIM IM 1 ml 6 ampül Zararları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepargrizovim zararları, Hepargrizovim önlemler, Hepargrizovim riskler, Hepargrizovim uyarılar, Hepargrizovim yan etkisi, Hepargrizovim istenmeyen etkiler, Hepargrizovim cinsel, Hepargrizovim etkileri, Hepargrizovim tedavi dozu, Hepargrizovim aç mı tok mu, Hepargrizovim hamilelik, Hepargrizovim emzirme, Hepargrizovim alkol, Hepargrizovim kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: B12 vitamini nadiren allerjik reaksiyonlara (kaşıntı, ürtiker, eritem v.b.) ve çok ender olarak anafılaktik şoka yol açabilir.

Çok seyrek: Folik asit ile birlikte çok nadir olarak hipersensitivite reaksiyonları rapor edilmiştir.

Gastrointestinal hastalıklar

Bilinmiyor: Folik asit genellikle iyi tolere edilir. Anoreksi, bulantı, dolgunluk hissi, acı tat gibi gastrointestinal rahatsızlıklar görülebilir.

Askorbik asit ile diyare ve bulantı, kusma, mide ekşimesi, abdominal kramplar gibi gastrointestinal rahatsızlıklar da yüksek doz kullanımı esnasında görülebilir.

Hepato-bilier hastalıkları

Bilinmiyor: Nikotinamidin nikotinik asitten farklı olarak vazodilatör etkisi yoktur. Çok yüksek dozlardaki nikotinik asit ve nikotinamid tedavisi nedeniyle anormal karaciğer testi sonuçlan, sanlık ve kronik karaciğer hasarı görülebilir.

Deri ve deri altı doku hastalıkları Seyrek: Akneye neden olabilir.

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Bilinmiyor: Yüksek dozlarda askorbik asit kullanımı glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği olan hastalarda hemodiyalize ve hiperoksilüriye yol açarak böbreklerde kalsiyum oksalat taşı oluşumuna neden olur.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar