HEPARGRIZOVIM IM 1 ml 6 ampül Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepargrizovim uyarılar, Hepargrizovim zararları, Hepargrizovim önlemler, Hepargrizovim riskler, Hepargrizovim yan etkisi, Hepargrizovim alerji, Hepargrizovim alkol, Hepargrizovim hamileler, Hepargrizovim emzirme, Hepargrizovim araç kullanımı, Hepargrizovim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Preparat koruyucu olarak sülfıt içerdiğinden, duyarlı hastalarda ciddi allerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonlar astımlı hastalarda daha şiddetli olarak ortaya çıkabilir.

B)2 vitamini kullanımıyla da duyarlı şahıslarda allerjik reaksiyonlann görülebileceği unutulmamalıdır. İdrar renginde kızıllaşmaya neden olabilir.

B|2 vitamini omuriliğin subakut dejenerasyonunu maskeleyebileceğinden tam bir teşhis konmadan kullanılmamalıdır. Optik nöropatilerde kullanılması uygun değildir.

Antidiyabetik ajanlara yönelik doz gereklilikleri değişebildiğinden nikotinik asit veya nikotinamid kullanan diyabetli hastalann kan glukoz konsantrasyonlan periyodik olarak takip edilmelidir.

Askorbik asitin İ.V olarak hızlı uygulamalan bayılma veya baş dönmesine yol açabilir.

İlişkili nörolojik komplikasyon devam ederken, folik asit, pemisyöz aneminin vitamin Bı2 eksikliği kaynaklı hematolojik haşan kısmen düzeltebilir. Bu durum, doğru tanının konmasından önce ağır sinir sistemi hasanna neden olabilir.

Yüksek dozlardaki askorbik asidin, hiperoksalüri ve renal kalsiyum okzalat taşlannın oluşumuna neden olduğu belirtildiğinden, askorbik asit hiperoksalürisi olan hastalarda kaçınılmalıdır.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az (20.96 mg) sodyum ihtiva eder; yani esasında sodyum içermez. Bu durum hastalar açısından tehlikeli değildir.

HEPARGRİZOVİM, her dozunda 56.06 mg sodyum hidrosülfit içermektedir. Bu durum, nadir olarak şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonlan ve bronkospazma neden olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi yoktur.