HEPARGRIZOVIM IM 1 ml 6 ampül Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepargrizovim etkileşimi, Hepargrizovim etken madde, Hepargrizovim yardımcı maddeler, Hepargrizovim alkol, Hepargrizovim etkileşim, Hepargrizovim kullananlar, Hepargrizovim dozu, Hepargrizovim kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Oral kontraseptifler ile birlikte verildiğinde, B12 vitamininin serum konsantrasyonlannda düşüş meydana gelebilmektedir.

Birtakım ilaçlar ve antikonvülzanlar, oral kontraseptifler, antİtüberküloz ilaçlan, alkol ve tümü folat eksikliği durumuna neden olduğu bildirilen aminopterin, metotreksat, primetamin, trimetoprim ve sülfonamidler dahil folik asit antagonistleri folat durumunu etkileyebilir. Folat eksikliği olan hastalarda, folik asit tedavisi fenitoin metabolizmasını artırabilir. Vitamin B12 eksikliği olan hastalarda eşzamanlı kloramfenikol uygulaması vitamin B^’ye verilen hematopoetik cevabın antagonizmine neden olabilir.

C vitamini (askorbik asit) ile sodyum salisilat, sodyum nitrat, teobromin sodyum salisilat ve metenamin arasında kimyasal geçimsizlik mevcuttur. Bu nedenle bileşiminde C vitamini bulunduran bütün ilaçlar gibi, HEPARGRİZOVİM de bu maddelerle birlikte verilmemelidir. Düzenli tedavinin bir parçası olarak nikotinik asit alan hastalarda, transdermal nikotin flasterlerinin kullanımından sonra yüz kızarması ve sersemlik meydana gelebilir.

Güçlü bir indirgen madde olan askorbik asit oksidasyon ve redüksiyon reaksiyonlarının bulunduğu laboratuvar testlerini etkiler.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin veri bulunmamaktadır

Pediyatrik popülasyon: