SIMULECT 20 mg 1 flakon Zararları

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simulect zararları, Simulect önlemler, Simulect riskler, Simulect uyarılar, Simulect yan etkisi, Simulect istenmeyen etkiler, Simulect cinsel, Simulect etkileri, Simulect tedavi dozu, Simulect aç mı tok mu, Simulect hamilelik, Simulect emzirme, Simulect alkol, Simulect kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

SIMULECT, böbrek transplantasyonlu hastalarda çift-kör, plasebo kontrollü randomize 4 çalışmada test edilmiştir. Bu çalışmaların ikisinde hastalara aynı zamanda mikroemülsiyon siklosporin ve kortikosteroidler (sırasıyla 346 ve 380 hasta); birinde aynı zamanda mikroemülsiyon siklosporin, azatiyoprin ve kortikosteroidler (340 hasta); birinde ise aynı zamanda mikroemülsiyon siklosporin, mikofenolat mofetil ve kortikosteroidler (123 hasta) verilmiştir.

SIMULECT ayrıca, böbrek transplantasyonlu hastalarda yapılan aktif kontrollü bir çalışmada, bir poliklonal anti-T-lenfosit immünoglobülin preparatı (ATG/ALG) ile karşılaştınlmıştır; bu çalışmaya katılan hastalarm hepsine (135 hasta) aynı zamanda ayrıca mikroemülsiyon siklosporin, mikofenolat mofetil ve kortikosteroidler verilmiştir. Pediyatrik hastalardaki güvenlilik verileri, böbrek transplantasyonlu 41 hastanın katıldığı, açık etiketli bir farmakokinetik ve farmakodinamik çalışmasından elde edilmiştir.

Advers Olaylann İnsidansı:

SIMULECT, organ transplantasyonlu hastalarda, altta yatan hastalığın, immünosupresiflerin ve diğer ilaçlann birlikte kullanılmasının sonucu olarak görülen advers olaylann fazlalaşmasına yol açan bir ilaç olarak görünmemiştir. Plasebo kontrollü 4 çalışmada, önerilen SIMULECT dozlarıyla tedavi edilen 590 hastadaki advers olay patemi, plasebo verilen 595 hastadaki advers olay paterninden ayırt edilememiştir. SIMULECT, plaseboyla kıyaslandığında ciddi advers olay insidansmda artışa neden olmamıştır. Bütün hastalarda, tedaviye bağlı advers olayların genel insidansı bakımından SIMULECT kullananlar (%7.1-%40) ile plasebo kullananlar (%7.6-%39) arasında anlamlı bir fark görülmemiştir. Aktif kontrollü çalışmada, tedaviye bağlı advers olaylar, SIMULECT grubunda (%11.4) ATG/ALG kullanan gruba (%41.5) kıyasla daha az görülmüştür.

Advers ilaç reaksiyonları, en sık görülen advers reaksiyon ilk sırada olacak şekilde sıklıklarına göre aşağıda sıralanmıştır.

Çok yaygm (>1/10); yaygm (>1/100 ila <1/10); yaygm olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek >1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), sıklığı bilinmeyen (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Çok yaygın: İdrar yolu enfeksiyonu1’2, üst solunum yolu enfeksiyonu1’2, viral enfeksiyon2, sepsis2

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Çok yaygm: Anemi1

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok yaygm: Hiperkalemi1, hiperkolesterolemi1, kilo artışı1

Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygm: Baş ağrısı1

Vasküler hastalıklar

Çok yaygm: Hipertansiyon1’2

Solunum, göğüs ve mediastinal hastalıklar

Çok yaygm: Rinit2

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygm: Kabızlık1’2, bulantı1, diyare1

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok yaygm: Postoperatif yara komplikasyonları1, hipertrikoz2
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygm: Ağrı1, periferik ödem1, pireksi2
Araştırmalar

Çok yaygm: Serum kreatininde yükselme1, hipofosfatemi1

1 Erişkin hastalarda

2 Pediyatrik hastalarda Malign Neoplazma İnsidansı:

Sözü edilen çalışmaların her birinde hastalardaki bir bütün olarak malignite insidansı, SIMULECT kullanan hastalarda ve karşılaştırma tedavi gruplarında birbirine yakın bulunmuştur. Bir bütün olarak lenfoma/lenfoproliferatif hastalık, SIMULECT grubunda %0.1 (1/701), plasebo kullananlarda %0.3 (2/595) oranında görülmüş ATG/ALG kullanan hastalarda ise hiç görülmemiştir.

Bildirilen diğer malignite insidansları ise SIMULECT kullananlarda %1.0 (7/701), plasebo kullananlarda %1.2 (7/595), ATG/ALG kullananlarda %4.6 (3/65) olmuştur.

Beş yıllık iki uzatma çalışmasının toplu analizinde, malignite insidansı ve lenfoproliferatif hastalıkların (LPD) insidansmda SIMULECT kullananlar %7 (21/295) ile plasebo kullananlar %7 (21/291) arasında hiçbir fark bulunmamıştır.

İkili ve üçlü tedavi altındaki hastalarda enfeksiyöz epizotların genel insidansı ve profili; SIMULECT ve plasebo gruplarında birbirine yakın bulunmuştur (SIMULECT = %75.9, plasebo ya da ATG/ALG = %75.6). SIMULECT ve karşılaştırılan gruplar arasında ciddi enfeksiyon ,nsidansları benzer bulunmuştur (%26.1 vs %24.8). Sitomegalovirüs (CMV)-enfeksiyon insidansları, ikili ya da üçlü tedavi rejimini takiben her iki grupta benzer bulunmuştur (% 14.6 ve % 17.3).

İkili veya üçlü tedaviden sonraki ölüm insidansı ve nedenleri de, SIMULECT (%2.9) ve plasebo veya ATG/ALG (%2.6) gruplarında birbirine yakın bulunmuş ve her iki tedavi grubunda da en sık rastlanan ölüm nedeni enfeksiyonlar olmuştur (SIMULECT = % 1.3, plasebo veya ATG/ALG = % 1.4). Beş yıllık iki uzatma çalışmasının toplu analizinde, ölüm insidansı ve nedenleri her iki tedavi grubunda benzer olmaya devam etmiş (SIMULECT = %15, plasebo %11); başlıca ölüm nedeni kalple ilgili bozukluklar olmuştur (SIMULECT %5, plasebo %4).

Pazarlama sonrasındaki spontan raporlardaki advers ilaç reaksiyonlarının listesi:

Pazarlama sonrasmda gelen spontan raporlar doğrultusunda aşağıdaki advers ilaç reaksiyonlan tanımlanmıştır. Bu advers ilaç reaksiyonlan sistem organ sınıflanna göre sınıflandırılmıştır. Bu reaksiyonlar, büyüklüğü net olarak bilinmeyen bir popülasyondan gönüllü olarak bildirildiği için, bu reaksiyonlann sıklığına ilişkin güvenilir tahminlerde bulunmak her zaman mümkün olmamaktadır.

Enfeksiyon ve enfestasyonlar

Sıklığı bilinmeyen: Sitomegalovirüs enfeksiyonlan
Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, hapşırma, hırıltılı solunum, bronkospazm, dispne, pulmoner ödem, kalp yetmezliği, hipotansiyon, taşikardi, solunum yetmezliği ve kapiler sızdırma sendromu gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları/anafılaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir.

Çok seyrek: Sitokin salım sendromu

Sıklığı bilinmeyen: Akut alerjik reaksiyonlar

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Sıklığı bilinmeyen: Anemi

Sinir sistemi hastalıkları

Sıklığı bilinmeyen: Asteni, baş dönmesi, uykusuzluk
Solunum hastalıkları

Sıklığı bilinmeyen: Candidiasis, öksürük, dispne
Gastrointestinal bozukluklar
Sıklığı bilinmeyen: Karın ağrısı
Böbrek ve idrar yolu bozuklukları

Sıklığı bilinmeyen: Disüri