SIMULECT 20 mg 1 flakon Saklanması

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simulect saklanması, Simulect muhafazası, Simulect soğuk, Simulect nem, Simulect karanlık, Simulect ambalaj, Simulect çocuklardan saklanması, Simulect son kullanma tarihi, Simulect firması, Simulect kullanma talimatı, Simulect üretici firma bilgilerini içerir.

5.SIMULECT'in saklanması

SIMULECT’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

SIMULECT, 2-8°C’deki soğutucuda saklanmalıdır. Sulandırılarak hazırlanmış çözelti 2-°C’de 24 saat ya da oda sıcaklığında 4 saat saklanabilir, mümkün olan en kısa sürede kullanılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SIMULECT'i kullanmayınız.

34912 Kurtköy - İstanbul

Üretimyeri:    Novartis    Pharma    Stein    AG

Schaffhauserstrasse CH-4332 Stein-İsviçre

İnfüzyon/enjeksiyon çözeltisini hazırlamak için, ilaçla birlikte gelen ampulden 5 mİ enjeksiyonluk su alarak SIMULECT toz içeren flakona olarak ekleyiniz.

Flakonu yavaşça çalkalayarak tozun çözülmesini sağlayınız. Sulandırılmış çözeltiyi bakteriyolojik nedenlerden dolayı mümkün olan en kısa sürede kullanınız, ancak bu çözelti 2-°C’de 24 saat ya da oda sıcaklığında 4 saat saklanabilir. Sulandırılmış çözelti 24 saat içinde kullanılmadıysa atınız.

Kullanıma hazırlanan SIMULECT, 20-30 dakikada tamamlanacak intravenöz infüzyon veya bolus enjeksiyon şeklinde uygulanabilir. Sulandırılmış çözelti izotoniktir. İnfüzyon için serum fizyolojik ya da %5 dekstroz ile 50 mİ ya da daha büyük bir hacme seyreltilebilir. İlk doz transplantasyon cerrahisinden önceki 2 saat içinde verilmelidir ve ikinci doz transplantasyondan 4 gün sonra verilmelidir. Greft kaybı gibi ameliyat sonrası komplikasyonlar meydana gelirse ikinci doz verilmemelidir.

SIMULECT’in başka intravenöz maddelerle geçimliliği ile ilgili hiçbir veri bulunmadığından, SIMULECT başka ilaçlarla/maddelerle karıştırılmamalıdır ve her zaman ayrı bir infüzyon hattı yoluyla verilmelidir.