SIMULECT 20 mg 1 flakon Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simulect etkileşimi, Simulect etken madde, Simulect yardımcı maddeler, Simulect alkol, Simulect etkileşim, Simulect kullananlar, Simulect dozu, Simulect kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

SIMULECT’in bir immünoglobülin olması nedeniyle, metabolik bir ilaç-ilaç etkileşimi beklenmemektedir.

Organ nakillerinde rutin olarak kullanılan ilaçlarla beraber kullanım:

Klinik çalışmalar sırasında, mikroemülsiyon siklosporin, steroidler, azatiyoprin ve mikofenolat mofetilin yanı sıra, organ transplantasyonunda rutin olarak kullanılan diğer ilaçlar da advers reaksiyonlarda herhangi bir artış olmaksızın kullanılmıştır. Birlikte kullanılan bu ilaçlar, sistemik antiviral, antibakteriyel ve antimikotik ilaçlar, analjezikler, beta-bloker ajanlar veya kalsiyum kanal blokerleri gibi antihipertansif ilaçlar ve diüretikleri içermektedir.

Transplantasyonu izleyen ilk 3 ay içerisinde yapılan orijinal faz 3 çalışmalarında; SIMULECT grubundaki hastalann %14’ünde ve plasebo grubundakilerin %27’sinde, antikor (OKT 3 veya ATG/ALG) tedavisiyle tedavi edilen akut rejeksiyon gelişmiş; SIMULECT grubundaki advers olaylarda veya enfeksiyonlarda, plasebo grubuna kıyasla artış gözlenmemiştir.

Ekinezya basiliksimabın etkililiğini azaltabilir.

Eşzamanlı takrolimus ve basiliksimab kullanımında artmış plazma takrolimus çukur konsantrasyonlan ve artmış takrolimus toksisitesi görülebilir.

İnsan antimurin antikor (HAMA):

SIMULECT ile tedavi edilen 172 hastanın katıldığı bir klinik çalışmada insan antimurin antikor (HAMA) yanıtlan klinik tolerabilite için prediktif değer olmaksızın bildirilmiştir. İnsidans, muromonab-CD3’e maruz kalmayan 138 hastada 2, eş zamanlı olarak muromonab-CD3 kullanılan 34 hastada 4’tür. SIMULECT kullanılması, daha sonra murin antilenfosit antikor preparatlannın kullanılmasına engel teşkil etmez.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.