SEVAREN 800 mg 180 tablet Etkileşimi

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sevaren etkileşimi, Sevaren etken madde, Sevaren yardımcı maddeler, Sevaren alkol, Sevaren etkileşim, Sevaren kullananlar, Sevaren dozu, Sevaren kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Etkileşim çalışmaları diyaliz hastalarında yürütülmemiştir.

Sağlıklı gönüllülerde sevelamer karbonat ile aynı aktif içeriğe sahip sevelamer hidroklorür ile yapılan bir tek doz çalışmasında, eşzamanlı olarak kullanılan siprofloksasininbiyoyararlanımı %50 oranında düşmüştür. Dolayısıyla SEVAREN, siprofloksasin ileeşzamanlı kullanılmamalıdır.

Transplantasyon hastalarında sevelamer hidroklorür ile birlikte kullanılan siklosporin, mikofenolat mofetil ve takrolimus seviyelerinde, herhangi bir klinik komplikasyon (graftreddi gibi) olmaksızın düşüş bildirilmiştir. Etkileşim olasılığı ekarte edilmediğindenmikofenolat mofetil, siklosporin ve takrolimus ile kombine kullanımda ve bırakılmasısonrasında bu ilaçların serum seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Sevelamer karbonat ile aynı aktif içeriğe sahip sevelamer hidroklorür ve levotiroksin kullanan hipotiroidi vakaları çok nadir olarak raporlanmıştır. Bu nedenle sevelamerkarbonat ve levotiroksini birlikte alan hastaların tiroid stimüle edici hormon (TSH)seviyelerinin yakından takip edilmesi önerilmektedir.

Aritmi kontrolü için antiaritmik ilaçlar alanlar ile nöbetlerin kontrolü için anti- nöbet ilaçları kullanan hastalar klinik çalışmalara dahil edilmemiştir. Bu ilaçları kullananhastalara SEVAREN reçete edilirken dikkatli olunmalıdır.

Sağlıklı gönüllülerde yapılan etkileşim çalışmalarında, sevelamer karbonat ile aynı aktif içeriğe sahip sevelamer hidroklorürün digoksin, varfarin, enalapril ve metoproloTünbiyoyararlanımı üzerinde etkisi olmadığı görülmüştür.

SEVAREN absorbe edilmez ve diğer ilaçların biyoyararlanımlarını etkileyebilir. Biyoyararlanımının azalmasıyla klinik güvenliliği ve etkileri değişebilecek bir ilaç alınırken,bu ilaç SEVAREN kullanmadan bir saat önce ya da kullandıktan 3 saat sonra alınmalıdırveya doktor kan düzeylerini izlemeyi göz önünde bulundurmalıdır.