SEVAREN 800 mg 180 tablet Dozu

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sevaren dozu, Sevaren dozaj, Sevaren doz aşımı, Sevaren uygulama, Sevaren kullanım şekli, Sevaren kullanımı, Sevaren kullanım süresi, Sevaren açmı tokmu, Sevaren nedir, Sevaren ne için kullanılır, Sevaren nasıl kullanılır, Sevaren faydaları, Sevaren etkileri, Sevaren günde kaç kez, Sevaren sabah mı akşam mı, Sevaren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler:

Başlangıç Dozu:

Klinik ihtiyaç ve serum fosfor seviyelerine göre sevelamer karbonat için önerilen başlangıç dozu günlük 2,4 gr ile 4,8 gr’dır. SEVAREN günde 3 kez yemek ile birlikte alınmalıdır.

*Müteakip titrasyonla birlikte talimatlara göre önerilen

Daha önce fosfor bağlayıcı ilaç (sevelamer hidroklorür ya da kalsiyum bazlı) kullanan hastalarda uygun günlük dozlar belirlenirken serum fosfor düzeyleri takibine göre grambazında eşdeğer SEVAREN dozu verilmelidir.

Doz Titrasyonu ve İdame Tedavisi:

Serum fosfor düzeylerini hedeflenen aralıkta tutmak için, gerektiğinde SEVAREN dozunu 2 ila 4 haftalık aralıklarla, günde üç kez yemeklerle birlikte 0,8 g doz olarak titre ediniz.

SEVAREN alan hastalar reçetelenmiş diyet listesine sadık kalmalıdırlar.

Klinik uygulamada, serum fosfor seviyelerinin kontrol gereksinimine göre tedaviye devam edilmelidir ve beklenen günlük ortalama doz yaklaşık 6 gr’dır.

Uygulama şekli:

Tabletler bir bütün olarak yutulmak ve ezilmemek, çiğnenmemeli veya kullanmadan önce parçalara bölünmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda SEVAREN kullanımı hakkında veri bulunmamaktadır. Böbrek yetmezliği:

SEVAREN’in etkinlik ve güvenilirliliği, kronik böbrek yetmezliği olup serum fosfor düzeyi < 1,78 mmol/1 olan ve diyaliz almayan erişkin hastalarda belirlenmemiştir. Bu nedenlebu hastalarda SEVAREN kullanımı henüz önerilmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

SEVAREN’in güvenilirliği ve etkinliği 18 yaş altındaki hastalarda belirlenmemiştir. SEVAREN 18 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaş üstü hastalarda önerilen doz yetişkin hastalardaki gibidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

Sevelamer karbonat ile aynı aktif içeriğe sahip olan sevelamer hidroklorür normal sağlıklı gönüllülere sekiz gün boyunca 14 gram/gün dozuna kadar istenmeyen bir etkigörülmeksizin verilmiştir. Kronik böbrek yetmezliği hastalarında, sevelamer karbonat enyüksek ortalama günlük doz olan 14,4 gr günde bir kere verilerek denenmiştir.