SALAGEN 5 mg 84 film kaplı tablet Uyarılar

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Salagen uyarılar, Salagen zararları, Salagen önlemler, Salagen riskler, Salagen yan etkisi, Salagen alerji, Salagen alkol, Salagen hamileler, Salagen emzirme, Salagen araç kullanımı, Salagen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Genel:

SALAGEN, aşırı terleyen veya terleyeceği düşünülen ve yeterince sıvı tüketemeyen hastalarda, dehidrasyon gelişebileceğinden dolayı, dikkatle kullanılmalıdır.

Göz:

Pilokarpinin oküler formlarının, derinliği algılamada azalmaya ve görme bulanıklığına sebep olduğu bildirilmiştir. Görme bulanıklığı, özellikle geceleri ve merkezi lens değişiklikleri olan hastalarda görme keskinliğini azaltabilir.

Akciğer hastalıkları:

Pilokarpinin astım hastalarında hava yollarının rezistansını arttırdığı bildirilmiştir. SALAGEN, kontrol edilen astımı olan hastalarda, potansiyel risk ve fayda tedaviyi uygulayan hekim tarafından değerlendirilerek dikkatle ve tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.

Kronik bronşit ve/veya kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan kişilerde hiperaktif hava yolları bulunduğundan; artan bronşiyal düz kas tonusu ve artan bronşiyal sekresyon sonucu istenmeyen etkiler ortaya çıkabilmektedir.

Bu nedenle SALAGEN, kronik obstrüktif hava yolları hastalığı olan kişilerde dikkatle kulanılmalıdır.

Kardiyovasküler hastalıklar:

Ciddi kardiyovasküler hastalıkları olan kişiler; pilokarpin tarafından indüklenen geçici hemodinamik değişiklikleri ya da kalp ritmini kompanse edemeyebilir. SALAGEN, ciddi kardiyovasküler hastalıkları olan kişilerde, potansiyel risk ve fayda tedaviyi uygulayan hekim tarafından değerlendirilerek dikkatle ve tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.

Safra sistemi:

Kolelityazisi veya safra yolu hastalığı olan ya da olduğundan şüphelenilen kişilere SALAGEN dikkatli verilmelidir. Safra kesesinin ya da safra yolu düz kasının kontraksiyonu kolesistit, kolanjit ve safra yolu tıkanmasını içeren komplikasyonlara neden olabilir.

Sindirim sistemi:

Asit sekresyonunda artış riski nedeniyle, SALAGEN peptik ülserli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Merkezi sinir sistemi:

Pilokarpin hidroklorür gibi kolinerjik agonistlerin, merkezi sinir sistemi üzerinde doza bağlı etkileri olabilir. Bu durum, kognitif veya psikiyatrik rahatsızlıkları olan hastalarda gözönünde bulundurulmalıdır.

Böbrek ve üriner sistem :

Pilokarpin, özellikle nefrolitiazis hastalarında, üreter düz kası tonusunu arttırarak teorik olarak renal kolik (veya "üreteral reflü") de artışa neden olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

SALAGEN tedavisi sırasında baş dönmesi yaşayan hastaların araç ya da makine kullanmamaları önerilir.