SALAGEN 5 mg 84 film kaplı tablet Kullanımı

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.SALAGEN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuzun talimatlarını dikkatle uygulayınız. Önerilen dozu aşmayınız. Doktorunuz sizin durumunuza göre en uygun dozaja karar verecektir. Baş ve boyun kanseri için radyoterapi gördüyseniz: Yetişkinlerde önerilen doz günde üç kere bir adet 5 mg tablettir.

Tedaviye nasıl yanıt verdiğinize bağlı olarak, doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir doz önerebilir. Doz günde 5 mg'lık 6 tablete kadar artırabilir.

Size Sjögren sendromu tanısı konduysa:

Yetişkinlerde önerilen doz günde dört kere bir adet 5 mg tablettir.

Tedaviye nasıl yanıt verdiğinize bağlı olarak, doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir doz önerebilir. Doz günde 5 mg'lık 6 tablete kadar artırılabilir.

Uygulama yolu ve metodu

SALAGEN yalnızca ağız yoluyla kullanılır.

Gün içerisinde, tabletlerinizin dozunu eşit olarak dağıtmaya çalışınız; örneğin, ilk tableti sabah, ikincisini öğleden sonra ve diğerini akşam alınız.

Tabletleri çiğnemeyiniz ya da ısırmayınız, yeterince sıvı ile yutunuz.

Baş ve boyun kanseri için ışın tedavisi gördüyseniz;

SALAGEN tabletleri yemek sırasında ya da hemen sonrasında bir bardak su ile alınız. Günün son tabletini akşam yemeğinizle birlikte aldığınızdan emin olunuz.

Sjögren's sendromu teşhisiniz varsa:

SALAGEN film kaplı tabletleri yemek sırasında ya da hemen sonrasında bir bardak su ile alınız. Günün son tabletini hemen yatmadan önce aldığınızdan emin olunuz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Çocuklarda ya da ergenlik çağındaki hastalarda bu ürünün güvenliliği ve etkililiği saptanmamıştır.

Yaşlılarda kullanımı

65 yaş ve üzeri hastalar için özel doz gereksinimi yoktur.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması önerilmektedir.

Karaciğer yetmezliği: Eğer orta dereceli ya da şiddetli sirozunuz varsa (karaciğer bozukluğu), doktorunuz tedavinize azaltılmış bir günlük dozda başlayacaktır. Tedaviye nasıl yanıt verdiğinize bağlı olarak, doktorunuz dozunuzu kademeli olarak önerilen günlük dozun yukarısına çıkarabilir.

SALAGEN'i doktorunuzun talimatlarına göre kullanınız. Doktorunuzun önerdiğinden daha fazla, daha sık ya da daha uzun süre kullanmayınız.

Eğer SALAGEN 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla SALAGEN kullanırsanız

Kullanmanız gerekenden daha fazla SALAGEN kullanırsanız

SALAGEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız hemen bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

SALAGEN'i kullanmayı unuttuysanız

Tabletinizi almakta 6 saatten az bir süre geciktiyseniz, hatırlar hatırlamaz tabletinizi hemen alınız. Bir sonraki tabletinizi normal zamanından en az 3 ila 4 saat sonra alınız.

Tabletinizi almakta 6 saatten uzun bir süre geciktiyseniz ve bir sonraki SALAGEN tabletinizi alma zamanınız gelmişse, sadece bir tablet alın. Bu, o gün normalden bir tablet az alacağınız anlamına gelir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

SALAGEN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

SALAGEN tedavinizi kesmeniz hastalığınızın kötüleşmesine neden olabilir. Doktorunuz söylemediği sürece, ilacınızı kullanmayı kesmeyin.