RISPERDAL CONSTA 37.5 mg 1 enjektör Endikasyonları

Janssen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Risperdal Consta endikasyonları, Risperdal Consta tedavisi, Risperdal Consta ne işe yarar, Risperdal Consta neye yarar, Risperdal Consta ne için kullanılır, Risperdal Consta nedir, Risperdal Consta faydaları, Risperdal Consta ne ilacı, Risperdal Consta ne zaman kullanılır, Risperdal Consta kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

RISPERDAL CONSTA şizofreni ve şizoafektif bozukluk tedavisinde endikedir. RISPERDAL CONSTA, pozitif (halüsinasyon, delüzyon, düşünce bozuklukları, saldırganlık, şüphecilik) ve/veya negatif (künt afekt, emosyonel ve sosyal çekingenlik ve konuşma yetersizliği) semptomların belirgin olduğu, erken dönem psikozlar, akut şizofrenik alevlenmeler, kronik şizofreni ve diğer psikotik durumlar dahil şizofreni hastalarının tedavisinde endikedir. RISPERDAL CONSTA şizofreni ile ilgili afektif semptomları (depresyon, suçluluk duygusu, endişe) da azaltır.

RISPERDAL CONSTA (risperidon), duygu durum epizotlarının oluşmasını geciktirmek amacıyla bipolar I bozukluğun tedavisinde monoterapi veya lityum ve valproat tedavisine ek olarak kullanılabilir. (bkz; bölüm 5.1. Farmakodinamik Özellikler).