RAPIFEN 0.5 mg 2 ml 5 ampül Etkileşimi

Janssen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rapifen etkileşimi, Rapifen etken madde, Rapifen yardımcı maddeler, Rapifen alkol, Rapifen etkileşim, Rapifen kullananlar, Rapifen dozu, Rapifen kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Alfentanilin Etkisini Modifiye Eden İlaçlar

Barbitüratlar, benzodiyazepinler, nöroleptikler, halojenli gazlar ve diğer selektif olmayan santral sinir sistemi depresanları (örn: alkol) gibi ilaçlar narkotiklerin neden olduğu solunum depresyonunu potansiyalize edebilir.

Hastalar bu ilaçları aldığında, gerekli RAPİFEN dozu olağan dozdan daha düşük olacaktır. Benzer şekilde, RAPİFEN uygulaması ardından diğer SSS depresan ilaçların dozu da azaltılmalıdır.

Alfentanil büyük ölçüde insan sitokrom P450 3A4 enzimiyle metabolize edilmektedir. In vitro veriler, güçlü sitokrom P450 3A4 enzim inhibitörlerinin (örn. ketokonazol, itrakonazol, ritonavir) alfentanil metabolizmasını inhibe edebileceğini düşündürmektedir. Mevcut insan farmakokinetik verileri alfentanil metabolizmasının flukonazol, vorikonazol, eritromisin, diltiazem ve simetidinle (bilinen sitokrom P450 3A4 enzim inhibitörleri) inhibe edildiğini göstermiştir. Bu durum uzun süreli veya gecikmiş solunum depresyonu riskini arttırabilir. Bu ilaçların birlikte kullanımı özel hasta bakım ve gözlemini gerektirir; özellikle de RAPIFEN dozunun azaltılması gerekebilir.

Genellikle herhangi bir cerrahi veya anestezik işlemden 2 hafta önce monoamin oksidaz inhibitörlerinin kesilmesi önerilir.

Alfentanilin Diğer İlaçların Metabolizması Üzerindeki Etkisi