PROVEREL 15 mg 56 film kaplı tablet Etkileşimi

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Proverel etkileşimi, Proverel etken madde, Proverel yardımcı maddeler, Proverel alkol, Proverel etkileşim, Proverel kullananlar, Proverel dozu, Proverel kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Trisiklik antidepresanlar (öm.: imipramin), trankil izanlar (öm.: benze diazepinler),

antikolinerjikler, amantadin, nöroleptikler (öm.: fenotiyazinler) ve beta-adrenoseptör agonistler (beta-sempatomimetikler) ile birlikte kullanımına bağlı olarak propiverinin etkisi artar. Kolineıjik ilaçlarla birlikte kullanımına bağlı olarak propiverinin etkisi azalır. İzoniyazid ile tedavi edilen hastalarda kan basıncını düşürür. Metoklopramid gibi prokineti||derin etkisi azalabilir.

Sitokrom P450 3A4 (CYP 3A4) tarafından metabolize edilen diğer ilaçlar ile f: etkileşimler olasıdır. Ancak, klasik enzim inhibitörleri ile (ör: ketokonazol ya da g karşılaştırıldığında propiverinin etkileri az olduğundan bu tip ilaçların konsaı belirgin bir artış beklenmemektedir. Propiverin, zayıf bir sitokrom P450 3A4 inhi düşünülebilir.

akokinetik eyfurt suyu) trasyonlarda )itörü olarak

a makrolid klan hastalar

CYP 3A4/5 daha yüksek )lüm 4.2 ve

aı m

Eş zamanlı olarak, azol antifungalleri (ör: ketokonazol, itrakonazol) ya <antibiyotikler (öm.: eritromisin, klaritromisin) gibi güçlü CYP 3A4 inhibitörlerini üzerinde farmakokinetik çalışmalar yapılmamıştır.

Metimazol gibi potent FMO inhibitör özellikteki ilaçlarla eş zamanlı olarak potent inhibitörlerini kullanan hastalarda tedavi başlangıç dozu 15 mg/gün olmalıdır. Doz, bir doza titre edilebilir. Ancak hasta dikkatli şekilde gözlemlenmelidir. (Bkz. B Bölüm 5.2)

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediyatrik popülasyon: