PROVEREL 15 mg 56 film kaplı tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Proverel dozu, Proverel dozaj, Proverel doz aşımı, Proverel uygulama, Proverel kullanım şekli, Proverel kullanımı, Proverel kullanım süresi, Proverel açmı tokmu, Proverel nedir, Proverel ne için kullanılır, Proverel nasıl kullanılır, Proverel faydaları, Proverel etkileri, Proverel günde kaç kez, Proverel sabah mı akşam mı, Proverel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde tavsiye edilen günlük dozlar aşağıdaki gibidir:

Yetişkinlerde:

Günde iki defa bir standart tablet dozu (= 15 mg propiverin hidroklorür) tavsiye edi doz günde üç defaya kadar çıkartılabilir. Bazı hastalar günlük 15 mg’lık bir dc verebilmektedir.

mektedir, bu za da cevap

Nörojenik detrüsör aşın aktivitesi için, günlük üç defa bir doz tablet tavsiye edilir. Maksimum günlük doz 45 mg 4 dır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

PROVEREL günde iki veya üç kere tercihen yemeklerden önce alınmalıdır. PROVEREL uzun süreli kullanıma uygundur.

Uygulama şekli:

PROVEREL’in yemeklerden önce alınması Önerilir (Bkz. Bölüm 5.2).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Hafif veya orta şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir. Bu hasta gruplarının tedavisinde dikkatli olunmalıdır. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi <30 ml/dak.) maksimum günlük doz 30 mg’dır.

Hafif derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir. Bu hasta gruplarının tedavisinde dikkatli olunmalıdır. Orta şiddetli ve ciddi karaciğer yelmezliği olan hastalarla ilgili veri olmadığından kullanımı önerilmez.

Çok yağlı yiyecekler, propiverinin biyoyararlanımını arttırmaktadır. Bu nedenle öze İlikle böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalar, PROVEREL’i yemeklerden önce almalıdır (Bkz. Bölüm

5.2).

Pediyatrik popülasyon:

Güvenlilik ve/veya etkinliğe ilişkin veri yetersizliği nedeniyle 18 yaşının altında ol^n çocuklarda PROVEREL’in kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Muskarinik reseptör antagonisti propiverin hidroklorür ile aşırı doz merkezi potarlsiyel olarak, uykusuzluk, sersemlik, vertigo, konuşma ve görme bozukluklan ve kas zayıflığı gibi antikolinerjik etkilerle sonuçlanabilir. Bunun yanı sıra, ciddi mukoza kuruması, taşikardi ve üriner retansiyon görülebilir.

Tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır. Doz aşımı tedavisi için hasta kustuı|ulmalı ya da yağlı tüp kullanılarak gastrik lavaj başlatılmalıdır. Gastrik lavaj uygulanan hastal ırda mukoza kuruluğuna dikkat edilmelidir. Bunu takiben hastaya, atropin doz aşımı tedavisindd olduğu gibi yavaş intravenöz enjeksiyon yoluyla, 1.0 -2.0 mg (öm: fızostigmin) içeren senptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Destekleyici tedavi gerektiğinde 5 mg’a kadar tekrarlanabilir. 450 mg propiverin hidroklorür almış 14 yaşında bir kız çocuğunda konfabülasyon gelişmiştir ve hasta tamamıyla iyileşmiştir.