PROMID 250 mg 40 draje Dozu

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Promid dozu, Promid dozaj, Promid doz aşımı, Promid uygulama, Promid kullanım şekli, Promid kullanımı, Promid kullanım süresi, Promid açmı tokmu, Promid nedir, Promid ne için kullanılır, Promid nasıl kullanılır, Promid faydaları, Promid etkileri, Promid günde kaç kez, Promid sabah mı akşam mı, Promid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Tüberküloz tedavisinde: Yetişkinler ve 10 yaşından büyük çocuklar için kullanım dozu, bölünmüş dozlar halinde ve öğünlerde alınmak şartıyla günde 0.5-1 gram (2-4 draje) dir. Ancak bölünmüş dozlar yerine geceleri tek doz şeklinde de uygulanabilir.

Lepra Tedavisinde: Tedavi rejimindeki diğer ilaçlarla birlikte günlük 250-375 mg’lik dozlar halinde kullanılır. Tedaviye en az 2 sene devam edilir.

Uygulama şekli:

Oral yoldan kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda kullanılmaz.

Pediyatrik popülasyon:

10 yaşından küçük çocuklarda günde 10 mg/kg ile tedaviye başlanır, gerekirse doz 20 mg/kg/gün’e çıkartılabilir (15 günlük bir periyotta).

Geriyatrik popülasyon:

Yukarıda belirtilen yetişkin dozlarında kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Günde 1 gramı aşan dozlarda özellikle gastrointestinal semptomlar şiddetlenir; nöropatik rahatsızlıklar, mental bozukluklar görülebilir. Bu durumda gerekirse tedavi kesilir.

Bulantı-kusma için antiemetikler verilebilir, mide yıkanır. Periferal nöropati için piridoksin verilmesi tavsiye edilmektedir.

Hipersensitizasyon durumunda ise desensitizasyon uygulanabilir.