PROMID 250 mg 40 draje Uyarılar

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Promid uyarılar, Promid zararları, Promid önlemler, Promid riskler, Promid yan etkisi, Promid alerji, Promid alkol, Promid hamileler, Promid emzirme, Promid araç kullanımı, Promid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tionamidlerin karaciğer üzerindeki muhtemel toksik etkileri nedeni ile tedavi öncesinde ve tedavi sırasında mutlaka karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.

Protionamid, depresif veya başka bir psikiyatrik rahatsızlığı olan hastalara, epilepsisi olanlara ve kronik alkoliklere dikkatle verilmelidir. Tedavi esnasında kesinlikle alkol alınmamalıdır. Etionamidle ilgili bazı guatr ve hipotroid vakaları mevcut olduğundan ve diyabetlilere verildiğinde diabet kontrolü zorlaştığından, protionamid de bu tip hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Diyabetik hastalarda kan şekerli sık olarak izlenmelidir.

Protionamidle diğer nikotinik asid deriveleri, izoniazid, pirazinamid, etionamid ve nikotinik asid arasında çapraz aleıji görülebilir.

Protionamid yalnız başına kullanılırsa bu maddeye karşı rezistans çabuk gelişir. Her zaman diğer anti-tüberküloz ilaçlarla birlikte kullanılmalıdır.

Protionamid tedavisi sırasında nöropati oluşumu önlemek için günde 50-100 mg piridoksin verilmelidir. Bu özellikle izoniazide bağlı nörit geçirenler için geçerlidir.

Protionamid tedavisi uzun sürerse periyodik olarak göz muayenesi ve nörolojik muayene yaptırılmalıdır.

Özellikle mukoz membranlarda olmak üzere pelegra’da gözlenen vitamin B ve nikotinik asit eksikliğine bağlı deri reaksiyonları gözlenebilir, bu durumda ilacın kesilmesi gerekebilir.

Koagulopati görülen hastalarda dikkat edilmelidir.

PROMİD, şeker içerir. Nadir kalıtımsal früktoz dayanıksızlığı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 0.007 mmol (0.159 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum herhangi bir yan etkiye neden olmaz.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yetisini azaltabilir.