PROLUTON DEPOT 500 mg/2ml 1 ampül Uyarılar

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Proluton uyarılar, Proluton zararları, Proluton önlemler, Proluton riskler, Proluton yan etkisi, Proluton alerji, Proluton alkol, Proluton hamileler, Proluton emzirme, Proluton araç kullanımı, Proluton fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Aşağıda belirtilen durum ya da risk faktörlerinden herhangi biri varsa ya da kötüleşirse, PROLUTON DEPOT kullanmaya başlamadan ya da devam etmeden önce kişisel bir risk-yarar analizi yapılmalıdır.

Dolaşım bozuklukları

Epidemiyolojik çalışmaların sonuçlan, oral östrojen/progesteron içeren ovülasyon inhibitörlerinin kullanımının artmış tromboembolik hastalık insidansına katkıda bulunduğunugöstermiştir. Bu nedenle, özellikle tromboembolik hastalık öyküsü varlığında tromboemboliriskinin artma olasılığı akılda tutulmalıdır.

Genel olarak, venöz tromboembolizmin (VTE) bilinen risk faktörleri arasında pozitif kişisel ya da aile öyküsü (kardeş ya da ebeveynlerde göreceli olarak erken yaşlarda ebeveynlerdeVTE), yaş, obezite, uzamış hareketsizlik, büyük cenahi girişim ya da büyük travmalar yeralmaktadır.

Doğum sonrası dönemde artan tromboembolizm riski dikkate alınmalıdır.

Arteriyel ya da venöz trombotik olay belirtileri veya şüphesi varsa tedavi derhal kesilmelidir. Tümörler

PROLUTON DEPOT’nun içerdiği gibi hormonal maddeler kullanan nadir olgularda benign karaciğer tümörleri ve daha da nadiren malign karaciğer tümörleri bildirilmiştir. İzolevakalarda bu tümörler hayatı tehdit eden intraabdominal hemoraj ilere neden olmaktadır.

PROLUTON DEPOT kullanan kadınlarda ciddi üst abdominal ağn, karaciğer büyümesi ya da intraabdominal hemoraji belirtileri oluştuğunda, ayırıcı tanıda karaciğer tümörüdüşünülmelidir.

Diğer durumlar

Hastada diyabet mevcutsa sıkı bir medikal denetim gereklidir.

Özellikle kloazma gravidarum öyküsü olan kadınlarda bazen kloazma oluşabilir. Kloazmaya yatkınlığı olan kadınlar, PROLUTON DEPOT kullanırken güneş ışığı ya da ultraviyoleışınlara maruz kalmaktan kaçınmalıdır.

Psişik depresyon öyküsü olan hastalar dikkatle izlenmeli ve depresyon ciddi derecede tekrarlarsa ilaç bırakılmalıdır.

Tıbbi muayene

PROLUTON DEPOT kullanımına başlanması ya da tekrarlanması öncesinde, kontrendikasyonlar ve uyanlar rehberliğinde tam bir tıbbi anamnez alınmalı, fiziksel vejinekolojik muayene yapılmalıdır. Bu muayeneler PROLUTON DEPOT kullanımı boyuncatekrarlanmalıdır. Bu değerlendirmelerin sıklığı ve şekli olguya göre belirlenmeli ancak, genelolarak kan basıncı kontrolü, meme, karın ve pelvik organlan ve aynı zamanda servikalsitolojiyi içermelidir. Uygun endikasyonlarda gebelik dışlanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bilinmemektedir.