PROLUTON DEPOT 500 mg/2ml 1 ampül Etkileşimi

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Proluton etkileşimi, Proluton etken madde, Proluton yardımcı maddeler, Proluton alkol, Proluton etkileşim, Proluton kullananlar, Proluton dozu, Proluton kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Hidroksiprogestron kaproat, redüksiyon, başlıca CYP3A4 ve CYP3A5 aracılığı ile hidroksilasyon ve sülfatlanmış, glukuronize ve asetilenmiş metabolitleri içeren konjugasyonreaksiyonlan ile geniş ölçüde karaciğerde metabolize edilir. İn vitro analize göre, kaproatgrubu metabolizma sırasında muhafaza edilir.

Seks hormonlarının artmış klerensi ile sonuçlanan ilaç etkileşimleri terapötik etkiliğin azalmasına neden olabilir. Bu durum, birçok hepatik enzim uyarıcı ilaçlarla tespit edilmiştir(fenitoin, barbitüratlar, primidon, karbamazepin, rifampisin, okskarbazepin, St. Johns wort,rifabutin gibi); griseofulvin de şüphelidir.

Seks steroidleri diğer ilaçların metabolizması ile etkileşebilir. Dolayısıyla, plazma ve doku konsantrasyonları etkilenebilir (ör. siklosporin).

Not: Potansiyel etkileşimleri belirleyebilmek için eş zamanlı kullanılan ilaçlann Kısa Ürün Bilgisi/Kullanma Talimatı ya da prospektüs bilgisine danışılmalıdır.

Laboratuvar testleri

Progestagen kullanımı, karaciğer, tiroid, adrenal ve renal fonksiyonlann biyokimyasal parametreleri, (taşıyıcı) proteinlerin plazma seviyeleri (ör. kortikosteroid bağlayıcı globulin),lipit/ lipoprotein fraksiyonlan, karbonhidrat metabolizma parametreleri, koagülasyon vefıbrinoliz parametreleri gibi belirli laboratuar testlerinin sonuçlarını etkileyebilir. Değişikliklergenelde normal laboratuar aralığı içinde kalır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda diğer tıbbi ürünlerle etkileşim çalışması yapılmamıştır.