PROLUTON DEPOT 500 mg/2ml 1 ampül Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Proluton gebelik kategorisi D'dir. Proluton hamilelik kategorisi, Proluton gebelik kategorisi, Proluton emzirme, Proluton anne sütüne geçer mi, Proluton laktasyon, Proluton hamilelerde kullanımı, Proluton ve bebek, Proluton kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Eğer çocuk arzusu yoksa hormonal olmayan yöntemlerle (takvim ve vücut sıcaklığı yöntemi dışında) doğum kontrolü sağlanmalıdır. Tedavi şeması altında yaklaşık 28 günlük düzenliaralıklarla bir çekilme kanaması olmazsa, koruyucu önlemlere rağmen bir gebeliğin oluşmuşolabileceği düşünülmelidir. Ayırıcı tanı ile durum netleşinceye kadar tedavi kesilmelidir.Çocuk arzu ediliyorsa ve bir gebelik oluşmuşsa, PROLUTON DEPOT’a ancak bir düşüktehlikesinin bahis konusu olduğu hallerde devam edilir.

Gebelik dönemi

PROLUTON DEPOT’un habitüel düşük ya da düşük tehdidi için kullanıldığı durumlar dışında gebelik olasılığı bertaraf edilmelidir.

Epidemiyolojik çalışmalar, ne gebeliğinden önce seks steroidleri kullanmış kadınların çocuklannda doğumsal kusur riskinde herhangi bir artışı, ne de gebeliğin erken dönemindeyanlışlıkla seks steroidleri kullanıldığında oluşan bir teratojenik etkiyi göstermemiştir.

Erken gebelik döneminde kadın seks hormonlarının uygulanması ile malformasyon görülmesi arasındaki olası ilişki son yıllarda tartışma konusu olmuştur. Günümüzdeki bilimsel verileregöre, nedensel bir ilişki olabileceği varsayımı temelsiz kabul edilmektedir. Ancak, sekshormonlan da dahil hiçbir ilacın teratojenik etkisinin olmadığının kesin olarak iddiaedilemeyeceği açıkça anlaşılmalıdır. Bu tereddüt, neden belirli endikasyonlarda seks hormonutedavisine başlamadan önce gebeliğin dışlanmasının istenmesinin sebebidir.

Laktasyon dönemi

Siklik fonksiyonlar laktasyon sırasında genellikle yoktur (özellikle kısa süreli laktasyonda). Bu fizyolojik bir durum olduğundan, PROLUTON DEPOT laktasyon sırasındakullanılmamalıdır.

Hidroksiprogesteron ve metabolitlerinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.