PRIMPERAN IM/IV 10 mg/2 ml 6 ampül Endikasyonları

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Primperan endikasyonları, Primperan tedavisi, Primperan ne işe yarar, Primperan neye yarar, Primperan ne için kullanılır, Primperan nedir, Primperan faydaları, Primperan ne ilacı, Primperan ne zaman kullanılır, Primperan kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

4,1. Terapötik cndikasyonlar

Motilite stimülanı bir antiemetik olan PRİMPERAN aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

Metoklopramid 1 yaşından büyük çocuklarda cerrahi sonrası bulantı ve kusmada endikedir.

Pediyatride kullanımı başka endikasyonlar için önerilmemektedir.

Yetişkinlerde:

1. 16 ile 19 yaş arasındaki genç yetişkin hastalarda metoklopramid kullanımı şunlarlasınırlıdır: Bilinen bir sebebe bağlı ciddi derecede inatçı kusma, radyoterapi vesitotoksik ilaçlara intolerans ile bağlantılı kusma, gastrointestinal entübasyonayardımcı olarak, cerrahi operasyonlardan önce premedikasyonun bir parçası olarak,

2. Dopamin antagonisti olarak, gastrik peristalsisi arttırma ve gastroözofageal sfinkterinistirahat tonusunu arttırma yoluyla gastrik boşalma ve ince barsak geçiş süresiüzerinde motilite stimülanı etkisi göstererek,

3. Özofageal reflüye bağlı semptomların giderilmesinde,

4. Spesifik olmayan ya da sitotoksiklerle indüklenmiş bulantı ve kusmanın tedavisinde,

5. Migren ile bağlantılı bulantı ve kusma gibi semptomların gastrik boşalmayıhızlandırma yoluyla giderilmesinde. Bu ayrıca eş zamanlı uygulanan parasetamol gibianaljeziklerin emil imini arttırmaktadır.

6. Diyagnostik işlemlerde, gastrik boşalma hızım arttırma yoluyla radyoopak maddeleringeçişinin hızlandırılması için,

7. İnce barsağa tüp yerleştirilmesi gerektiğinde tüpün geleneksel yollarla (endoskopi,biyopsi tüpü gibi) pilordan (mide kapısı) geçirilemediği hallerde ince barsağınentübasyonunu kolaylaştırmak için.