PREDNI-POS %1 10 ml oftalmik süspansiyon Gebelik

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Predni Pos gebelik kategorisi C'dir. Predni Pos hamilelik kategorisi, Predni Pos gebelik kategorisi, Predni Pos emzirme, Predni Pos anne sütüne geçer mi, Predni Pos laktasyon, Predni Pos hamilelerde kullanımı, Predni Pos ve bebek, Predni Pos kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

PREDNİ-POS için gebelikte maruz kalmaya ilişkin klinik veriler mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/ veya embriyonal/fetal gelişim ve /veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. PREDNİ-POS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

PREDNİ-POS’un hamilelikte kullanımına ilişkin kesin bilgiler mevcut değildir. Ancak steroidlerin hayvan deneylerinde teratojenik ve embriyotoksik etkileri ortaya konmuştur. Bu sebeple sadece mutlaka kullanılması gereken durumlarda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

PREDNİ-POS’un topik uygulamasının / anne sütünde tespit edilebilir miktarlarda anne sütüne geçecek kadar yeterli sistemik emilime yol açıp açmadığı bilinmemektedir. Sistemik olarak uygulanan glukokortikoidlerin bebeğin gelişimini engelleyebilecek miktarlarda anne sütüne geçtiği bilinmektedir. Bu sebeple tedavi esnasında emzirmeden kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite

PREDNİ-POS’un üreme yeteneği ve fertilite üzerine bir etkisi tespit edilmemiştir