POTCIT 10 MEQ 100 kontrollü salım tableti Kontrendikasyonları

Dinçsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Potcit Kontrendikasyonları, Potcit Sakıncaları, Potcit etkileri, Potcit alerji, Potcit kullanım alanları, Potcit zararları, Potcit belirtileri, Potcit kullanım süresi, Potcit kullanım şekli, Potcit etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Etkin madde veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

POTCİT, serum potasyum konsantrasyonunda ilave bir artışla kardiyak arreste neden olabileceğinden, hiperkalemili hastalarda veya hiperkalemiye yatkınlığı olanlardakontrendikedir. Hiperkalemi yatkınlığına neden olabilecek koşullar arasında, kronik renalyetmezlik, kontrol edilmeyen diyabetes mellitus, akut dehidrasyon, koşulları uygun olmayanbireylerin ağır fiziksel egzersiz yapmaları durumu, adrenal yetersizlik, ağır doku hasarı veyapotasyum tutan (triamteren, spironolakton veya amilorid gibi) ajanların uygulanması yer alır.POTCİT, gastrik boşalmanın gecikmesinden şikayet eden, özafajik kompresyon, intestinaltıkanma veya daralma veya antikolinerjik tedavi alanlar gibi gastrointestinal yolda tabletgeçişini durduracak veya geciktirecek bir sebebi olan hastalarda kontrendikedir. Ülserojenikpotansiyelinden dolayı, POTCİT tedavisi, peptik ülser hastalığı olan hastalarauygulanmamalıdır.

POTCİT, aktif üriner yol enfeksiyonu olan (kalsiyum veya struvit taşları ile ilişkili, üre-parçalayan mikroorganizmalar veya diğer mikroorganizmalarla ortaya çıkan) hastalarda kontrendikedir. POTCİT’in üriner sitratı arttırma kabiliyeti, sitratın bakteriyel enzimatikdegradasyonu ile azalabilir. Bundan başka, POTCİT (potasyum sitrat) tedavisi sonucundaüriner pH’daki yükselme daha fazla bir bakteriyel üreme ile sonuçlanabilir.

POTCİT, renal yetersizliği (glomerüler filtrasyon hızı <0.7 mL/kg/dak) olan hastalarda, yumuşak doku kalsifikasyonu tehlikesi ve hiperkalemi gelişimi riskinin artmasından dolayıkontrendikedir.